in

Hengelose vader kon er niks aan doen, val met baby was ongeluk: ‘Is een gesprek geweest’

HENGELO – Een Hengelose vader, die werd aangehouden nadat zijn toen zes maanden oude baby door een val ernstig gewond was geraakt, is onschuldig. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de zaak geseponeerd. „Forensisch onderzoek heeft uitgewezen dat er sprake is van een ongeval.”

Afgelopen juli togen politieagenten naar de Hengelose wijk ’t Wilbert. Ook spoedde zich een traumahelikopter richting de woonwijk. Een kind, nog maar zes maanden oud, was gewond geraakt.

Behalve de baby was alleen de vader thuis. Die werd aangehouden. De reden: het was op dat moment niet uitgesloten dat het om een misdrijf ging. „Maar we houden er eveneens rekening mee dat het een ongeluk is geweest”, zei politiewoordvoerster Chantal Westerhoff er destijds bij.

Lees ook  Agenten zetten man die ze uitmaakt voor 'homos' op zijn plek

Forensisch onderzoek
Inmiddels is er duidelijkheid. „Forensisch onderzoek heeft uitgewezen dat er sprake is van een ongeval”, aldus Tineke Zwart, woordvoerster van het OM. Het OM kan als enige instantie in Nederland bepalen of iemand voor de strafrechter moet verschijnen. Daar ziet het OM in dit geval dus geen aanleiding voor.

RTV Oost meldt dat de man tegenover de politie heeft verklaard dat hij die bewuste avond zijn zoontje de fles had gegeven, waarna hij was gestruikeld over een vloerkleed en op zijn kind terecht was gekomen.

Lees ook  Gavin (28) komt om na botsing op tractor: “We gaan hem allemaal zo hard missen”

Het OM bevestigt noch ontkent dat. „Omdat het een sepot betreft, zullen we geen nadere details delen over het onderzoek. Daarbij hebben we rekening te houden met de privacy van het gezin”, aldus woordvoerster Zwart.

Gesprek met ouders
Politiewoordvoerster Westerhoff heeft aan RTV Oost laten weten dat het goed gaat met de baby.

Hoe het nu met de vader gaat, na maanden door het leven te zijn gegaan als verdachte? Daar doet het OM dus geen uitspraken over. Wel bevestigt Zwart ‘dat er een gesprek is geweest met de ouders om één en ander toe te lichten’.

Luie man slaapt 21 uur aan een stuk door dat familie denkt dat hij dood is

Knettergek: Dit zit er in de ‘Shambala-Druppels’ die Giel Beelen verkoopt!