in

Helaas: geen vakanties naar het buitenland in de meivakantie

Voor iedereen die nog de hoop had om in de meivakantie naar een zonnig oord af te reizen, is er slecht nieuws. Het negatieve reisadvies voor reizen naar het buitenland blijft namelijk tot half mei van kracht.

Dinsdagavond geven demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge weer een persconferentie.

Het is vrij gebruikelijk dat de inhoud van deze persconferentie 1 à 2 dagen van tevoren uitlekt. Eerder kwam al naar buiten dat er waarschijnlijk aangekondigd gaat worden dat er geen sprake is van versoepelingen.

Lees ook  Nieuwe seizoen van Chateau Meiland komt eraan

Negatief reisadvies buitenland
Nu melden ingewijden ook dat het negatieve reisadvies, dat momenteel voor de hele wereld geldt, met een maand wordt verlengd. Deze maatregel werd ingevoerd tot half april en zal nu tot half mei duren.

De meivakantie, die van 1 tot en met 9 mei is, valt hier ook in. Het dringende advies is dus om in de meivakantie in eigen land te blijven.

Alleen noodzakelijk reizen naar het buitenland mag, maar hier vallen vakanties niet onder. Over de zomervakantie wordt later beslist.

Avondklok
Het kabinet hoopte dat de besmettingscijfer inmiddels lager zouden uitvallen, maar dit is helaas niet het geval.

Lees ook  Dit worden de zware coronamaatregelen die vanaf 19 december zullen gelden

Volgens bronnen kondigt het kabinet dinsdag dan ook geen versoepelingen aan. Maar er zullen ook geen aanscherpingen komen.

Wel wordt er gekeken naar de optie om de avondklok vanaf de ingang van de zomertijd een uur later in te laten gaan.

Namelijk vanaf 22:00 uur in plaats van 21:00 uur. Dit omdat het kabinet vreest dat mensen het moeilijker vinden om zich aan de maatregel te houden als het langer licht is.

Wie vaccinatie weigert, wordt niet opnieuw uitgenodigd: “Het is eten wat de pot schaft”

Man knijpt echtgenote de keel dicht nadat zij ontdekt dat hij vrouw in Afrika zwanger maakte