in ,

Heftig: ‘Hoe kan ik mijn vriendin helpen nadat ze is ver kracht?’

Job* (21) en zijn vriendin (20) hadden een gelukkige relatie, maar onlangs is deze compleet veranderd.

Nadat zijn vriendin werd ver kracht, is ze niet meer zichzelf. Job probeert er alles aan te doen om haar te helpen, maar niks lijkt te werken. Op het forum Reddit vraagt hij advies.

Jongensvakantie
“Mijn vriendin en ik hebben elkaar ontmoet in het eerste jaar van de universiteit. We zijn gaan daten en kregen uiteindelijk een relatie”, begint Job.

Onlangs ging hij op vakantie met zijn vriendengroep voor de verjaardag van een vriend. “Omdat het een jongensreis was, moest mijn meisje helaas thuisblijven”, legt hij uit. Maar terwijl hij op vakantie was, gebeurde er thuis iets vreselijks.

Ver kracht
“Toen ik weg was, werd ze ver kracht door een man die ze ‘een vriend’ noemde”, vertelt Job. “Toen ik thuiskwam van de reis merkte ik meteen dat er iets niet goed zat.

Lees ook  Vrouw sticht brand in eigen appartement in Almelo en wordt door politie en arrestatieteam uit huis gehaald

Ik vroeg haar meerdere keren of ze in orde was voordat ze me eindelijk huilend vertelde wat er was gebeurd.” Natuurlijk schrok Job hiervan.

Hij wilde dan ook meteen actie ondernemen en zijn vriendin beschermen. “Ik haastte me om het de politie te vertellen, ook al wilde ze dat zelf niet doen.”

Niet hersteld
Vier maanden later is er veel gebeurd. De ver krachter is bekend bij de politie en de zaak loopt. Job’s vriendin is echter nog niet hersteld van de ver krachting.

Hun relatie is dan ook enorm veranderd. “Ze praat amper met me, ik kan haar niet aanraken of haar hand vasthouden en ze gaat het huis niet meer uit”, vertelt Job, die nog steeds op alle mogelijke manier probeert zijn vriendin te helpen.

Lees ook  Man sterft onder 6000 kilo sekstijdschriften: Zijn collectie werd zijn ondergang..

“Ik heb geprobeerd haar met een therapeut te laten praten. Ik nodig haar familie regelmatig uit, maar ze praat niet met ze. Ik heb alles geprobeerd, naast het feit dat ik er altijd voor haar ben.”

Advies gevraagd
Inmiddels is de man radeloos en weert hij niet meer wat hij kan doen om zijn vriendin te helpen.

“Ik wil dat ze beter wordt, maar ik weet niet hoe ik haar kan helpen”, besluit hij. Job vraagt dan ook advies op het forum. Wat zou jij doen in deze situatie?

*Job is niet de echt naam van de man.

Dader diefstal dure iPhone in Glanerbrug bekend, alleen: ‘De politie heeft geen tijd’

‘Ondergoedloze’ Italiaanse EK-presentatrice zorgt voor ophef