in

Gruwelijk geval mishandeling kind ontdekt in VS

In de Amerikaanse staat Virginia is vorige week een onmenselijk geval van kindermishandeling aan het licht gekomen in Gloucester. In caravanpark Waterview Mobile Home Park hield een koppel hun dochtertje opgesloten in een kooi. De politie groef ook de overblijfselen van een ander kind op.

Het vijf- of zesjarige meisje in de kooi was van top tot teen bedekt met haar eigen uitwerpselen en was zo ondervoed dat ze de afbladderende huid van haar voorhoofd aan het opeten was, zegt Darrel Warren van de politie aan Amerikaanse media. Het kind zat in een donkere kamer en had overal doorligwonden.

Lees ook  Deze man wordt elke dag gedwongen door zijn vrouw om met zijn schoonzus te slapen

Niemand wist dat het meisje in de kooi bestond, omdat haar moeder Shannon Gore (24) thuis was bevallen en nooit naar een dokter was geweest. Het kind zat blijkbaar al maandenlang hele dagen opgesloten terwijl haar moeder werkte. Ze mocht niet uit het hok, en kon niet lopen. De politie kwam het misbruik slechts toevallig op het spoor tijdens een buurtonderzoek naar een ander misdrijf.

‘Ergste geval ooit’
Het kind kreeg amper eten, en volgens de politie van Virginia gaat het om het ergste geval van kindermishandeling dat men ooit heeft gezien. ‘Waren we een week later geweest, had het kind de onmenselijke omstandigheden niet overleefd,’ zegt een arts.

Lees ook  Peuter overlijdt in ziekenhuis nadat het onwel werd in crèche

Volgens vader Brian Gore (29) zat het meisje sinds de zomer in de kooi, en lijdt ze aan het syndroom van Down en hersenverlamming. De kooi diende om haar te beschermen, luidt het. De politie vond in de woning ook nog een jongen van een maand oud. Hij werd ondergebracht bij de sociale diensten en is gezond. Het koppel wordt aangeklaagd voor moord en poging tot moord.

Geen vervolging Bilal Wahib voor misplaatste actie

Vrouw kookt katje vijf minuten in magnetron