in ,

Goede voorbereiding: zo heb jij straks geen last van insecten in huis

Het duurt niet lang meer voordat de insecten ontwaken uit hun winterslaap. De beestjes liggen nu nog te slapen onder de grond, maar zo gauw de temperaturen omhoog schieten ontwaken ze en heb je ze weer onuitgenodigd in de woonkamer zitten. Een goede voorbereiding hiertegen is het halve werk.

Moeder natuur
Moeder natuur heeft de perfecte oplossing voor onuitgenodigde gasten in huis. De vleesetende plant klinkt niet heel gezellig maar is wel een duurzame manier om alles wat zoemt en kruipt te elimineren.

Zelfs de vervelende fruitvliegjes die in de zomer in polonaise rondom de fruitschaal vliegen worden ‘opgegeten’ door een vleesetende plant.

Toch niet zo’n fan van een vleesetende plant? Een bakje lavendel doet ook een hoop wonderen. Sterker nog, een bakje gedroogde lavendel is al een hele uitkomst.

Hordeuren
Voorkomen is nog beter dan bestrijden. Met een inzethor houd je insecten buiten de deur. Plaats ze voor je ramen en deuren en de beestjes maken geen schijn van kans meer.

Lees ook  Marco en Leontine Borsato bouwen een stevig feestje

Kruiden
Daar is moeder natuur weer. Zoals net al benoemd hebben beestjes een hekel aan lavendel. Dit komt door de sterke geur. Komt het nou net goed uit dat veel kruiden ook een sterke geur hebben.

Zo houden muggen niet van de zure geur van limoengras, mieren haten kaneel en peper, wespen weer je met kruidnagel, vliegen vermijden basilicum en veel insecten zijn geen fan van de geur van knoflook. Een milieuvriendelijke oplossing die je dus gewoon in de kruidenkast hebt staan!

Azijn
Een fles azijn in huis kan veel uitkomsten bieden en zo ook voor het weren van insecten. Een klein bakje met azijn op verschillende plekken in huis houdt vooral vliegen buiten de deur. Toch liever iets sterkers? Gooi dan de kruiden die hierboven genoemd zijn door de azijn heen.

Lees ook  vrouw vraagt relatieadvies: Mijn vriend eet mijn poep

Schoonmaken
Deze tip is niet iets wat je nu al kunt voorbereiden. Wel is het handig om in je achterhoofd te hebben dat insecten zich een stuk minder welkom voelen in een spic en span huis.

Een druppel drinken op het aanrecht is al een open uitnodiging voor ongedierte. Een extra doekje over het aanrecht halen kan dus geen kwaad.

Koffie
Deze tip is specifiek gericht op wespen maar wel lekker effectief. Wespen hebben namelijk een hekel aan koffie.

Buitenshuis helpt het om gemalen koffie aan te steken en ondanks dat je dit niet letterlijk binnenshuis kan doen zijn er andere manieren.

Zo kan je gemalen koffie laten verwarmen boven een theeverwarmer zodat het gaat smeulen. Dit is al genoeg om al die wespen te verjagen.

Goed om te weten: dit moet je doen als je door het ijs zakt

Utrecht wil proef met opening horeca: sneltest vooraf en mondkapje dragen