in

Goed nieuws voor gehandicapte Sabri zonder arm en benen

Er lijkt een einde te komen aan de bizarre woonsituatie van gehandicapte Sabri Sertkaya. De 42-jarige Hagenaar krijgt namelijk een urgentieverklaring én een scootmobiel, meldt hij maandag blij op Facebook.

Sabri is gehandicapt geboren en zestien jaar geleden naar Nederland gekomen. Een zelfstandige woning heeft hij echter nooit gehad.

Eerst woonde hij op de tweede etage en sinds een paar jaar leeft hij bij zijn broer. Gezellig natuurlijk, maar het huis is wel op de vierde verdieping.

Kwartier naar boven kruipen
Bovendien is er geen lift in de portiekflat. Volgens zijn persoonlijk verzorger Mohammed Arslan duurt het daarom een kwartier voor de gehandicapte man boven is.

Lees ook  Gewonde vrouw gevonden naast flat

Daarnaast moet hij kruipend door zijn huis of over straat. Sabri heeft namelijk geen rolstoel of scootmobiel. Dat maakt de wereld van de Hagenaar wereld wel heel erg klein.

Er was de laatste dagen dan ook veel te doen om de bizarre situatie van de man zonder benen en arm.

Er werden allerlei crowdfundacties gestart, maar daar moest Sabri niets van weten. “Ik wil niet veel geld, ik wil niets. Alleen een klein huis en een scootmobiel”, zei hij zondag in Hart van Nederland.

‘Wethouder is langs geweest’
Inmiddels is zijn verhaal ook op het Haagse stadhuis ter ore gekomen, zo blijkt maandag. “Zojuist is wethouder Martijn Balster persoonlijk langs geweest bij mij:

Lees ook  Meilandjes verhuizen na enkele maanden opnieuw: «Dit huis is te druk»

de urgentieverklaring is mondeling toegezegd”, laat een blije Sabri weten op Facebook. “Er komt een aangepaste woning en dan ook een scootmobiel.”

De gehandicapte man wil ik iedereen bedanken die hem de afgelopen tijd heeft gesteund, in het bijzonder zijn zorgverleners, Mohammed Arslan en Sultan Erol, die hem “vanaf dag één hebben bijgestaan met deze kwestie”.

“Ik ben blij dat het toch mogelijk is om op zo’n korte termijn geholpen te worden”, schrijft hij in zijn bericht.

Voorbijganger vindt afgehakte hondenpoten van hond die nog leefde

Vrouw gewond bij gewelddadige woningoverval: twee mannen opgepakt