in ,

Goed nieuws: Opa’s en oma’s die regelmatig hun kleinkinderen passen leven gemiddeld 5 jaar langer

Buiten het feit dat oppassen op je kleinkinderen ontzettend leuk is, is het ook nog een goed voor de gezondheid, aldus recent onderzoek.

Wanneer je veeltijd doorbrengt met je kleinkinderen blijf je namelijk een stuk actiever, en als we het onderzoek mogen geloven leven opa’s en oma’s gemiddeld 5 jaar langer dan mensen die zelden of nooit op hun kleinkinderen passen.

Lees ook  Voor de zuurpruim onder ons hebben we goed nieuws: Negatief denken is goed voor onze gezondheid!

Onderzoek
Aan het onderzoek werden 500 ouderen tussen de 70 en 103 jaar onderzocht. Hieruit werd geconcludeerd dat teveel oppassen ook weer niet goed kan zijn.

Zo nu en dan een opa en oma dagje zou perfect zijn voor de fysieke gesteldheid. Gelukkig is er ook goed nieuws voor de mensen zonder kleinkinderen:

Lees ook  Tokio uit La Casa de Papel uit de kleren

Ouderen die namelijk actief met kinderen hebben gewerkt, zoals bijvoorbeeld bij een dagopvang of in het onderwijs, leefden gemiddeld tot drie jaar langer.

Gezonder
Uit een eerder onderzoek werd al vastgesteld dat grootouders die regelmatig op hun kleinkinderen oppassen minder kans hebben op Alzheimer en andere cognitieve stoornissen, aldus het Australische Women’s Healthy Aging Project.

Bizar: Het veranderende gezicht van Jaimie Vaes door de jaren heen!

Man verrast bruid voor hun huwelijk met make-over die hem onherkenbaar maakt