in

Gewonde jongen (16) in water gevonden na ontvoering vanuit Breda

Een 16-jarige jongen is dinsdagavond in Breda ontvoerd in een auto. Een paar uur later werd hij gewond gevonden in het water in Hoek van Holland.

De jongen is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Er is een 21-jarige verdachte aangehouden, meldt de politie.

De jongen stapte rond 19.00 uur na een bezoekje aan de supermarkt aan de Kesterenlaan in een auto, onbekend is hoeveel personen er in de auto zaten.

Lees ook  5608 nieuwe besmettingen, IC-opnames dalen met 31 procent in een week

Of de jongen vrijwillig instapte of onder lichte dwang, is volgens een politiewoordvoerster nog onduidelijk. Wel is duidelijk dat de auto daarna tegen de wil van het slachtoffer in wegreed.

De jongen uit Breda zegt langs een industrieterrein te zijn gereden, vermoedelijk was dit bij de Nikkelstraat in Breda.

De politie in Rotterdam kreeg rond 21.15 uur een melding van een gewonde jongen in het water bij de Waterweg bij Hoek van Holland. Het bleek de ontvoerde jongen te zijn.

Lees ook  Hulpdiensten halen bewusteloze bewoonster uit brandende woning

Hoelang hij precies in het water heeft gelegen is onduidelijk, maar volgens de politiewoordvoerster „kan je je voorstellen dat het water in september best koud en niet prettig is.”

De auto is vermoedelijk een zwarte Volkswagen Golf. De politie is op zoek naar getuigen die de wagen hebben gezien tussen 18.30 en 19.00 uur bij de Kesterenlaan of Nikkelstraat. Volgens de politie worden mogelijk nog meer mensen aangehouden.

Man (74) die politiehond in opleiding mishandelde met stroomstootwapen krijgt taakstraf

Tony Junior is nog steeds verliefd op Maan: ‘Haar slipje hangt boven mijn bed’