in

Getuige verdenkt man en vrouw van inbraak, maakt foto en wordt mishandeld

Een 46-jarige man is zaterdagnacht in Tilburg mishandeld door een man en vrouw. Hij was hen achterna gegaan omdat hij vermoedde dat de twee ingebroken hadden op een bouwterrein aan de Burgemeester Brokxlaan.

Het slachtoffer zag de man en vrouw kort na middernacht over een hek bij het bouwterrein klimmen. Zij droegen een ladder.

Foto
Hij besloot hen achterna te lopen en maakte op de Karrestraat een foto van het stel. Daarop gingen de twee hem te lijf.

Lees ook  Duitse moeder reed met kinderen opzettelijk water in Amsterdam in

Hij kreeg klappen en de twee eisten dat de man de foto meteen zou verwijderen. Op een bepaald moment wist het slachtoffer los te komen en zette hij het op een lopen.

Onderweg, op de Stationsstraat, merkte hij dat hij zijn bril tijdens de vechtpartij was kwijtgeraakt. Hij vroeg daarop een voorbijganger om hulp.

Samen liepen ze terug naar de plaats waar de bril zou kunnen liggen. Daar aangekomen bleken de verdachten daar nog te zijn. Opnieuw kwam het tot een vechtpartij.

Lees ook  Evelyn (37) was stewardess en werd ziek door giftige cabinelucht: 'Ik ben veranderd in een wrak'

Agenten
Maar met hulp van de voorbijganger en nog iemand lukte het om de twee verdachten onder controle te krijgen en aan te houden.

Agenten hebben de man en vrouw (39 en 42) meegenomen en vastgezet. Zij worden verdacht van mishandeling, bedreiging en het kapot maken van de bril van de getuige.

Personeel en klanten Limburgse kringloopwinkel overmeesteren gewapende overvaller

Vrouw neergestoken in Weerselo, buren houden verdachte aan