in

“Gestorven omdat gsm gestolen was”: dood van Emmely (24) was tragische samenloop van omstandigheden

Een georganiseerde dievenbende ligt onrechtstreeks aan de basis van het ongeval waarbij afgelopen weekend de 24-jarige Emmely Duquesnoy uit Deerlijk om het leven kwam.

Omdat haar gsm gestolen was en ze daardoor geen wekker meer had, reed de jonge vrouw na een avondje uit in Gent toch nog naar huis om ’s anderendaags zeker op tijd te zijn voor haar studentenjob. Haar familie lanceert nu een oproep om de gsm terug te vinden.

Op sociale media circuleert een oproep om de smartphone van Emmely Duquesnoy terug te vinden: een iPhone 11 die vrijdagnacht 3 september rond 2.40 uur het laatst werd gezien in Porter House, in de uitgangsbuurt van de Overpoort in Gent.

Lees ook  Vrouwen sturen pikante liefdesbrieven voor Chris Watts, de man die zijn hele familie afslachtte

De familie van Emmely zou het toestel graag terugkrijgen wegens de herinneringen aan hun verongelukte dochter die erop staan.

Die kwam luttele uren na de diefstal namelijk om het leven bij een ongeval op de E17 in Kortrijk.

Vermoeid naar huis
Volgens familie en vrienden van de jonge vrouw zou Emmely na haar avondje uit in de Overpoort nog enkele uren slapen op haar kot in Gent voor ze zaterdagmorgen vroeg naar Deerlijk zou rijden.

Lees ook  Onderzoek: mannen met dit kenmerk gaan eerder vreemd

Daar werd ze verwacht om te helpen in een krantenwinkel. Maar omdat Emmely door de diefstal geen wekker meer had, besloot ze ’s nachts toch nog naar huis te rijden.

Het feit dat ze vermoeid was, leidde vermoedelijk tot het fatale ongeval. De jongste dagen is gebleken dat nog verschillende andere mensen die bewuste nacht in de Overpoort hun smartphone zijn kwijtgespeeld.

Heftig: Evelien de Bruijn neemt plotseling emotioneel afscheid van haar zoon

Dertien verwaarloosde honden weggehaald: Gewonde pups door andere honden opgegeten