in

Gestolen hond Tycho is dood gevonden in bosjes bij Nistelrode

NISTELRODE/HERPEN – De verdwenen hond Tycho is gevonden, maar dood. Speurhonden van de hulporganisatie ‘Waar is onze Angel?’ hebben het levenloze dier donderdagavond aangetroffen in een bosschage bij Nistelrode.

,,Dit is niet het nieuws wat je wilt horen,’’ zegt Myrthe Schilstra. ,,Maar voor het baasje van Tycho is nu wel de ellende voorbij dat ze niet weet waar haar hond is.’’

Eigenares Henny Vogels sloeg woensdag alarm via Facebook. Haar hond Tycho was die ochtend in natuurgebied Herperduin gestolen door drie mannen. Eén man gespte de loslopende hond aan een lijn en de andere twee hielden het baasje tegen toen die de hond wilde gaan helpen. De noodkreet van Vogels werd woensdag en donderdag dan 52.000 keer gedeeld op Facebook.

Lees ook  André Hazes fel afgevallen sinds burn-out

Derde poging
‘Waar is onze Angel?’ ging de zoektocht naar Tycho steunen. Er kwamen twee tips vanuit Nistelrode, waarvan er eentje zeer waardevol bleek. Er werd tot drie keer toe met speurhonden gezocht bij de plek waar een vrouw Tycho gezien zei te hebben. De derde poging donderdagavond leidde tot de vondst van de inmiddels overleden hond, in groengebied tussen de Loosbroekseweg en de Dintherseweg.

Lees ook  Omikronvariant: de naam staat vast, maar dat is ongeveer het enige

Over de doodsoorzaak kan ‘Waar is onze Angel?’ nog niets zeggen. Het lichaam van Tycho wordt naar Purmerend gebracht voor nader onderzoek. De organisatie gaat er van uit dat hondendieven het dier meegenomen en in de buurt van Nistelrode losgelaten hebben. Speurhonden hebben ook op de plek van verdwijning een spoor gevonden en ook dat wordt nog nagetrokken, mogelijk in overleg met de politie.

Amerikaan (24) wacht mogelijk levenslang na gruwelijke verkrachting 8-jarig meisje

Belgische man sterft voor ogen gezin als hij wil helpen bij ongeval in Frankrijk