in

‘Geliquideerde Zwolse horecabaas (57) werd naar McDonald’s gelokt’

Ali Torunlar (57), één van de twee mannen die woensdagavond in een volle McDonald’s in Zwolle werd doodgeschoten, is daar vermoedelijk naartoe gelokt. Dat stellen bronnen rond het politieonderzoek en bronnen in het criminele milieu tegen De Telegraaf.

Ook Torunlar’s broer Hüseyin (62) kwam om het leven. De politie hield woensdagavond een 32-jarige man aan nadat deze zich op het politiebureau in Deventer meldde.

Een ooggetuige vertelde woensdagavond aan Hart van Nederland wat er gebeurde. “Aan een tafeltje naast ons zaten twee Turkse broers te eten, ik ken ze van vroeger. Er komt een man binnen in een lange bruine jas, ook een Turkse man, die netjes eten bestelt en aan een tafeltje bij ons in de buurt komt zitten.”

Lees ook  Onderzoek naar werking Pfizer-vaccin op zwangere vrouwen

‘Nauwelijks te bevatten wat er is gebeurd’
En dan ziet de ooggetuige dat de Turkse man een pistool tevoorschijn trok en op de borst en het hoofd van de twee broers begon te schieten. “Er zijn zeker vijf à zes schoten gelost. Ik heb nog geprobeerd om te helpen, maar dat mocht uiteindelijk niet meer baten. De adrenaline giert door m’n lijf. Ik kan nauwelijks nog bevatten wat er is gebeurd.”

Lees ook  Kranige oude dame (67) werkt inbreker snel naar de grond

Eén van de broers was op slag dood, de ander stierf later. De slachtoffers zijn bekende ondernemers in Zwolle en hebben meerdere restaurants en andere ondernemingen uitgebaat. Zo runde Hüseyin restaurant Sahara aan de Melkmarkt in de binnenstad. In Hattem hadden de broers multifunctioneel centrum ’t Heem en de daarin gevestigde discotheek Maxim onder hun hoede.

Twee kinderen overleden en tientallen anderen ziek door E. coli in pizza’s

Vrouw (19) aangerand in Tubbergen, politie zoekt bestuurders Ford Fiësta en VW Caddy