in

Gelderse schapenboer treft bloedbad aan na aanval wolf: ‘Mijn kinderen blijven binnen’

De wolf heeft weer toegeslagen. Dit keer bij een schapenhouder in het Gelderse Persingen. Het beest kwam al twee keer bij hem langs voor een hapje schaap.

De onderstaande foto’s kunnen voor sommige mensen als schokkend worden ervaren.

Als schapenhouder William Giesberg woensdagochtend even bij zijn schapen gaat kijken, treft hij een bloedbad aan.

Twee schapen zijn aan hun ernstige verwondingen overleden en één ligt nog naar adem te happen.

“Die was in zijn keel gebeten en heeft de hele nacht liggen bloeden”, vertelt de schapenhouder tegen Hart van Nederland.

Tweede ronde
Het laatste dier heeft hij met pijn in zijn hart moeten laten inslapen. Dat dit maaltje de wolf wel was bevallen, merkte Giesberg toen hij aan het begin van de avond thuis kwam.

Lees ook  Vier honden omgekomen bij brand, baasje raakt gewond

Ook schaap nummer vier heeft niet kunnen ontsnappen aan de scherpe tanden van het bloeddorstige beest, dat voor ronde twee door de wei was getrokken.

Een taxateur heeft vastgesteld dat het hier inderdaad om een wolf moet gaan. In de modder zijn voetsporen aangetroffen die hier op wijzen en ook de manier waarop de schapen zijn gegrepen duidt op een wolvenaanval.

‘Verschrikkelijke dood’
Om de schade maakt Giesberg zich weinig zorgen, die krijgt hij vergoed, maar het dierenleed doet hem pijn. “De dieren zijn op een verschrikkelijke manier gestorven,” vertelt hij verdrietig.

Ook vindt hij het een beangstigend idee dat de schapen twintig meter van zijn huis zijn doodgebeten. “Ik heb twee jonge kinderen. Die laat ik maar niet meer buiten spelen nu”, zegt de schapenboer.

Lees ook  Levende kip gedumpt in container voor kadavers op de milieustraat

Hij vindt het vervelend dat de provincie of gemeente geen contact met hem heeft opgenomen toen woensdagavond een waarneming van een wolfachtig dier werd gedaan, want “dan ben je voorbereid.”

‘Wolf moet weg’
Giesberg heeft zijn schapen naar binnen gehaald en gaat netten spannen om de dieren in de toekomst tegen een nieuwe wolvenaanval te beschermen.

Maar dit is volgens hem niet voor iedere schapenhouder de oplossing, zeker niet bij hele grote percelen.

Hij ziet dan ook maar een uitweg: “Die wolf moet verplaatst worden. Het is hier te druk en te klein. Dit is geen doen meer”, besluit hij.

Horeca niet van plan zich aan nieuwe sluitingstijd te houden: ‘Helemaal niet dicht om 20.00!’

Stoere jongen rooft hele bak snoep leeg tijdens Sint-Maarten