in

Geen straf voor leider zomerkamp die dickpics naar minderjarige meisjes verstuurt

Een 22-jarige Gistelnaar heeft van de Brugse correctionele rechtbank opschorting van straf gekregen voor aanzetten tot ontucht en bezit van kinderporno. Y.D. stuurde dickpics naar minderjarige meisjes die hij als leider had leren kennen op zomerkamp. Het openbaar ministerie had twee jaar gevangenisstraf met probatie-uitstel gevorderd.

In de zomer van 2019 was Y.D. leider tijdens een jongerenkamp. In de daaropvolgende maanden zocht hij via sociale media contact met twee minderjarige meisjes die hij zo had leren kennen. De twintiger stuurde hen ongevraagd foto’s van zijn geslachtsdeel en filmpjes waarin hij zichzelf bevredigde.

Lees ook  Jasper (10) had een ziekte waar geen medicijn voor is, nu is hij overleden

Een van de slachtoffers deed haar verhaal eerst aan een andere leidster. De zaak kwam pas aan het licht toen ze op school instortte. D. bleek ook op een erg dwingende manier om beeldmateriaal van de meisjes te vragen. Hij begon hen uit te schelden als ze niet wilden, waardoor sommige slachtoffers toch overstag gingen. Sinds februari 2018 werden in twee jaar tijd vijf meisjes van 12 tot 20 jaar het slachtoffer van de beklaagde.

Voetbalscheidsrechter
Het openbaar ministerie hekelde het gebrek aan schuldinzicht. D. zou volgens procureur Yves Segaert-Vanden Bussche zelf niet beseffen dat hij een probleem heeft. “Het is ook zorgwekkend dat hij opvoeder wil worden”, klonk het.

Lees ook  Notoire wildpoeper riskeert acht maanden cel

De verdediging benadrukte dat de Gistelnaar onmiddellijk bekentenissen heeft afgelegd. Ondertussen laat hij zich begeleiden voor zijn probleem en blijft hij weg van jeugdkampen. D. is wel nog actief als voetbalscheidsrechter, maar naar eigen zeggen niet bij jeugdploegen. De verdediging vroeg met succes om opschorting van straf onder voorwaarden, zodat de beklaagde een blanco strafregister kan behouden. “Anders is zijn toekomst onherroepelijk om zeep, daar heeft de maatschappij ook geen baat bij”, aldus meester Koen Stubbe.

Moeder tackelt zonder aarzelen man die voor slaapkamer van haar dochter stond te gluren

Baby in kinderwagen komt om het leven na aanrijding in buurt van Luik