in

Gedupeerden toeslagenaffaire teleurgesteld in verkiezingsuitslag: ‘Voelt als middelvinger’

“Het zat er aan te komen, maar aan de andere kant snap je het niet. Het is zoveel in het nieuws geweest en hij heeft het schijnbaar toch weer gered”, aldus Kristel de Waal, één van de gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire, over de verkiezingswinst van Mark Rutte en de VVD.

Kristel is teleurgesteld in de verkiezingsuitslagen. Ze is er niet blij mee dat Rutte gewoon weer verder kan gaan waar hij was gebleven.

“Ik had liever gezien dat hij ook het boetekleed had aangetrokken en was weggegaan. Maar nu zal hij zich moeten waarmaken dat hij zich ook echt gaat inzetten voor deze affaire om weer vertrouwen in de overheid te krijgen.”

Lees ook  Dode gevonden in auto in Velddriel, omgeving afgezet

‘Boek moet snel worden gesloten’
Ze heeft ook direct een opdracht voor het nieuwe kabinet: “Zorg er nu voor dat dit boek snel gesloten mag worden en dat ouders en kinderen weer aan hun toekomst kunnen beginnen.

Want laten we dan het voordeel maar zien: de gekozen partijen kennen het dossier en hoeven zich niet opnieuw in te lezen.”

Wat Kristel niet begrijpt is dat de SP en het CDA zoveel hebben verloren. “Er is zoveel aandacht geweest voor deze affaire in de media.

Dan zou je toch verwachten dat er iets meer gestemd zou worden op Renske Leijten en Pieter Omtzigt. Maar niet dus.

Lees ook  Zeeman roept levensgevaarlijk houten speelgoed terug

De kiezers hebben gekozen en dat zijn blijkbaar mensen die heel ver van de toeslagenaffaire afstaan. Ze hebben geen idee in welke ellende wij jarenlang hebben gezeten.”

‘Voelt als een middelvinger’
Ook gedupeerde Janet Ramesar is teleurgesteld. “Dit voelt als een middelvinger naar ons toe. Maar misschien komt het doordat de meeste mensen denken dat de affaire is opgelost, maar dat is helemaal niet zo.

Er zijn nog steeds heel veel ouders die met schulden zitten. Maar de meeste mensen hebben blijkbaar alleen onthouden dat gedupeerden een vergoeding van dertigduizend euro kregen. Blijkbaar onthouden ze alleen het goede nieuws.”

Onbekende man zwaargewond na ernstige mishandeling in Utrecht, politie tast in duister

Dionne Stax deelt ondeugende foto’s uit haar Peaky Blinders-shoot