in

Fysiotherapeut (54) verdacht van verkrachting en aanranding cliënten

Een 54-jarige fysiotherapeut uit Klazienaveen wordt verdacht van verkrachting en aanranding van in totaal zestien vrouwelijke cliënten. Dat bleek dinsdag bij de rechtbank in Assen.

In veertien gevallen gaat het om het betasten van vrouwen tijdens de behandeling, maar het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt hem ook van verkrachting van twee vrouwen.

Daarnaast heeft een aantal andere vrouwen melding gedaan bij de politie. Zij hebben geen aangifte willen doen en in die zaken wordt de man niet vervolgd.

Lees ook  13-jarige gestoken, daders spoorloos

Fysiotherapeutische behandeling
De therapeut uit Drenthe is in november opgepakt en zit sindsdien vast. Volgens het OM pleegde hij de misdrijven tussen begin 2016 en eind oktober 2021 in zijn praktijk.

Hij ontkent de beschuldigingen en zegt dat alle handelingen die hij uitvoerde gericht waren op de fysiotherapeutische behandeling van de vrouwen. Zijn advocaat mag van de rechtbank achttien getuigen horen, die belastend hebben verklaard.

Lees ook  Jongen ontdekt kinderporno op telefoon buurman, hoofd van zusje op foto's geplakt

De rechtbank bepaalde dinsdag dat hij drie maanden langer in voorarrest moet blijven. Zijn praktijk is inmiddels gesloten en hij heeft zich laten uitschrijven uit het BIG-register.

Drama treft Nederlands gezin: vader (58) sterft terwijl hij as van echtgenote naar Idromeer brengt

Man (22) die van vier hoog uit raam viel in Den Haag is overleden