in

Franse politie houdt twee verdachten van steekpartij Groningse agenten aan

De Franse politie heeft in het noorden van het land twee verdachten aangehouden in verband met de steekpartij waarbij een Groningse agente woensdag zwaargewond raakte.

Het gaat om een 20-jarige man uit Oldambt en een 32-jarige Amerikaan zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland.

Twee agenten hielden woensdagavond na 22.00 uur, na het ingaan van de avondklok, twee personen aan wegens het niet naleven van de coronamaatregel.

Vrijwel direct na te zijn aangesproken, viel één van hen de agente aan en stak in op het gezicht en hals van de diender. Haar collega raakte lichtgewond aan een been.

Na de confrontatie met de agenten ging het tweetal er lopend vandoor. De mannen raakten, omdat de agenten zich verdedigden, mogelijk ook gewond.

Ze lieten twee fietsen achter op de plek van het incident. De politie omschreef hen als ‘twee witte jongens, van wie er één Engels sprak’.

Lees ook  Leraar vrijgesproken van ver krachting minderjarige leerling

Onderzoek op woonboot
In de zaak kwamen meer dan vijftig tips binnen, nadat beelden van de vermoedelijke daders werden getoond.

Vrijdag werd duidelijk dat de mannen mogelijk op een woonboot aan het Winschoterdiep verbleven. De forensische dienst van de politie heeft daarop sporenonderzoek verricht.

De eigenaar van de woonboot herkende de twee mannen op de door de politie vrijgegeven videobeelden.

Volgens de eigenaar verhuurde hij een deel van zijn boot via Airbnb aan de twee mannen en is hij zelf niet bij de zaak betrokken. Een Team Grootschalige Opsporing deed de afgelopen dagen met man en macht onderzoek.


Tips waardevol
,,Die informatie is waardevol gebleken in de opsporing van de verdachten’’, zegt de politie in een persbericht.

Lees ook  Heftige beelden van de arrestatie in Oosterbeek - Agent trapt inbreker onderuit!

,,Mede hierdoor is de politie snel achter de identiteit van de verdachten gekomen. De politie wil dan ook iedereen die informatie heeft gedeeld van harte bedanken’’, aldus de woordvoerder.

De aanhouding in Frankrijk kwam tot stand middels een samenwerking tussen het Fugitive Active Search Team van Nederland, België en de Fransen.

Met de aanhoudingen is het onderzoek niet afgerond, het Team Grootschalige Opsporing werkt verder aan de zaak.

Gisteren liet de politie al weten dat de in het hoofd en hals geraakte agent buiten levensgevaar is. Zijn collega mocht na behandeling al eerder het ziekenhuis verlaten.

De nu opgepakte mannen zouden naar verluidt nog in Frankrijk zijn. Er wordt een uitleveringsprocedure gestart, aldus de politie. Hoe lang die duurt is niet duidelijk.

Het leven van Luuk (22) stortte in nadat hij van zijn fiets werd gegooid, politie zoekt dader

Medewerkster dierenambulance bedreigd met mes: ‘Hoe haal je het in je hoofd?’