in

Familie vermoedt dat Gino (9) in auto is gestapt, politie doet dringende oproep beelden te delen

De familie van de vermiste Gino (9) houdt er rekening mee dat het jongetje bij een adres in Kerkrade in een auto is gestapt. Een Duits zoekteam heeft de familie laten weten dat zijn spoor ophoudt bij een woning in die straat, zegt zus Kelly van de vermiste jongen.

Het Duitse team pikte met speurhonden het spoor van Gino op waar hij het laatst is gesignaleerd. Dat spoor volgden ze tot aan een woning in de Hertogenlaan in Kerkrade. Het spoor hield daar op, en liep volgens de zus niet tot de voordeur. De familie denkt om die reden dat Gino vanuit daar in een auto is meegenomen.

Volgens de familie is de step die donderdagavond bij het zwembad in Landgraaf is gevonden van Gino. De vrees dat hem iets ergs is aangedaan, groeit. De step werd een paar kilometer verderop gevonden, een afstand die Gino zelf nooit zou kunnen afleggen. Bovendien is hij nooit eerder weggelopen. Dna-onderzoek moet uitwijzen of het zijn step is.

Lees ook  Spotgoedkoop huis op Funda met privéstrand in het midden van Nederland!

,,We hebben er geen goed gevoel over, maar ik hoop heel erg dat mijn broertje terug komt, met zijn lachje”, zegt een aangeslagen zus Kelly (32) als ze zich meldt bij een coördinatiepunt om zelf te helpen zoeken. Ze heeft al 48 uur nauwelijks geslapen, maar thuis zitten afwachten kan ze niet. ,,Waarom doet iemand zoiets? Breng mijn broertje gewoon terug. Of laat hem los zodat hij terug naar zijn familie kan.”

Lees ook  Mason (6) weigert mondmasker af te zetten voor schoolfoto: “Mama heeft gezegd dat ik het op moet houden”

De politie Limburg kan op dit specifieke scenario niet reageren. Wel doet ze een dringende oproep aan inwoners van Kerkrade en Landgraaf om zo veel mogelijk beelden uit de omgeving te delen en dan specifiek beelden van 1 juni 17.00 uur tot 2 juni 21.00 uur, uit de omgeving van de plek waar Gino het laatst gezien is, de omgeving van plek waar een step is aangetroffen en het gebied daartussen.

De Stichting Veteranen Search Team, die ook meehielp bij de zoektocht naar Anne Faber, is betrokken bij de zoektocht met drie afzonderlijke groepen. In totaal zoeken 65 mannen en vrouwen mee.

Baby William (14 maanden) overlijdt aan zeldzame ziekte: “We zijn thuis met twee, maar in ons hart altijd met drietjes”

Moeder overlijdt nadat ze baby in autostoeltje van eerste verdieping uit brandend huis gooit