in

Familie-uitje eindigt in bloedbad: opa en vier kleinzonen vermoord door ontsnapte gevangene

Wat een avontuurlijke start van de zomervakantie had moeten worden op een ranch in Texas, is voor een opa en zijn vier kleinzonen uitgemond in een bloedbad. Een voortvluchtige gevangene die vorige maand tijdens een transport in Texas wist te ontsnappen, schoot alle vijf de mannen dood.

Mark Collins (66) had zijn vier kleinzonen Waylon (18), Karson (16), Hudson (11) en Bryson (11) donderdag uitgenodigd op zijn ranch ten noordwesten van Houston voor wat klonk als een jongensdroom: een paar dagen met de vijf mannen jagen, varen op het meer en vissen.

Gonzalo Lopez
Maar wat Collins niet wist was dat tijdens zijn afwezigheid op de ranch een ontsnapte moordenaar had weten in te breken bij de buren en zich daar schuilhield voor de politie. De voortvluchtige Gonzalo Lopez (46) had drie weken daarvoor, op 12 mei, op spectaculaire wijze weten te ontsnappen uit de kooi van een gevangenenbus en al die tijd uit handen van de politie weten te blijven.

Lees ook  Buurman dode vrouw Breda: 'Moeder van 3 kinderen had vaak ruzie met haar vriend die nu is opgepakt'

Ontsnapping
De gevangene wist zich onderweg naar een afspraak bij de dokter van zijn hand- en enkelboeien te ontdoen. Hoe hij daarin slaagde, is nog altijd een raadsel. Vervolgens brak Lopez de metalen kooi open en viel hij de chauffeur aan. Die kreeg daarbij messteken in de hand en de borst. Lopez vluchtte uiteindelijk de bossen in, waarna niets meer van hem werd vernomen, ondanks een massale klopjacht op de man.

Tot donderdag. Alle alarmbellen gingen af bij de politie toen de vijf lichamen van de Collins-familie werden aangetroffen op de ranch in Centerville. Meteen werd aan Lopez gedacht, die immers nog steeds op de vlucht was.

Na de moord op de opa, de drie broers en het neefje, was Lopez ervandoor gegaan met hun kleren, wapens en een witte Chevrolet. Niet veel later zagen agenten de gestolen pick-uptruck in Jourdanton rijden (een dorp op 350 kilometer van Centerville), waarna collega’s een spijkermat klaarlegden. Met vier platte banden kon Lopez niet meer verder. In een wanhoopspoging nam hij de politie nog onder vuur, maar bij die kogelregen werd hij zelf doodgeschoten.

Lees ook  Meer aangiften tegen al voor ont*cht veroordeelde ex-politieman Molenlanden

,,Wat deze familie is overkomen, is niet te bevatten. Dit waren sportieve, prachtige kinderen in de bloei van hun leven’’, aldus David Crain, een vriend van de familie. ,,Zelfs voor de meest geharde types komt dit drama enorm hard aan.’’

,,Dit is het ergste wat je je kunt indenken’’, zo reageerde Andy Kahan van Crime Stoppers Houston. ,,Erger dan dit wordt het niet.’’

Moordenaar Donny M van Gino (9) kreeg leven maar niet op de rit

Laten de kinderen je niet met rust? Met deze truc valt niemand je ooit meer lastig