in ,

Extreme coronamaatregelen: “Wat ons deze winter te wachten staat, zal niet leuk worden”

Onze Belgische buren zijn niet optimistisch. Alexander De Croo kondigde laatst extra maatregelen aan. Ze verwachten dat deze extra maatregelen nodig zijn om de wintermaanden door te komen. Dit zegt topviroloog Emmanuel André.

Extra maatregelen
“Zeker wat ons deze winter te wachten staat, zal niet plezant zijn”, zegt André tijdens een interview. “De derde prik moet massaal uitgerold worden, maar dat is geen garantie. Hoe we dat als maatschappij moeten klaren, da’s een moeilijk debat waarin ik me als wetenschapper niet meer te veel wil mengen.”

Lees ook  76-jarige vrouw slachtoffer geworden van gewelddadige woningoverval

“Het is moeilijk, want er is elke week meer frustratie”, merkt André op. “Logisch, want het evenwicht – denk aan de scholen, het werk en de familiale contacten – is moeilijk. Ik zeg niet hoe we het moeten aanpakken, maar het zal moeilijk worden met wat we in onze handen hebben om hierop in te spelen.”

Lees ook  Ernstig zieke boer dreigt hele oogst te verliezen waarna zijn buren in actie komen

Volgende week hebben wij in Nederland ook weer een persconferentie. Wij verwachten niet dat er maatregelen komen te vervallen. Misschien mogen de buitensporten wel weer doorgaan. Dat zou al een hele geruststelling zijn voor een grote groep!

Al ruim 50.000 aanmeldingen voor groepsaangifte tegen De Jonge

Onze Rachel Hazes gaat volledig uit de kleren voor een goed doel