in

Expres overreden vrouw (24) is er slecht aan toe: ‘Bandensporen nog op lichaam te zien’

De 24-jarige vrouw die vorige week zaterdag in Amsterdam-Noord meerdere keer expres is overreden door een automobilist is er slecht aan toe. Dat laat haar advocaat Justin Kötter aan Hart van Nederland weten.

“Ze is dinsdag ontslagen uit het ziekenhuis en het gaat enorm slecht met haar. Ze zal opnieuw moeten leren lopen,” vertelt Kötter.

De advocaat spreekt haar dagelijks zo’n drie à vier keer per dag. Hij maakt zich niet alleen zorgen om haar lichamelijke gesteldheid, maar ook om haar psychische gesteldheid. “Ze is angstig en voelt zich niet meer veilig.”

Afgelopen dinsdag is de vrouw geopereerd aan haar heupen die op meerdere plekken zijn gebroken.

“Ik heb een foto gezien van een scan waarop te zien is dat ze twee pinnen in haar heupen heeft van links en rechts. De bandensporen zijn nog op haar lichaam te zien.”

Lees ook  Man die eigen vrouw voor ogen van kinderen doodstak ontslagen van alle rechtsvervolging

Conflict over gekochte telefoon
Het voorval gebeurde vorige week zaterdag op de Ranonkelkade in Amsterdam-Noord. Volgens de advocaat had de vrouw een telefoon gekocht via Marktplaats.

Toen ze thuis was, kwam ze erachter dat de telefoon niet werkte. Ze besloot terug te gaan naar de verkoper om te vragen wat er aan de hand is met de telefoon, maar dat liep al gauw uit tot een conflict.

De vrouw werd vervolgens door de twee mannen in de auto meerdere keren overreden. “Ze heeft voor dood op straat gelegen.

Een vrouwelijke getuige was naar haar toe gerend en had de situatie niet meteen heel scherp. De vrouw dacht dat ze ver kracht was omdat de kleding van haar lijf was afgescheurd.”

Lees ook  Ouder stel kan zorgkosten niet betalen; pleegt zelfmoord

Ze werd uiteindelijk met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De twee mannen werden aangehouden, net als de omstanders die de auto hebben vernield nadat de vrouw was aangereden.

Verdachten
De vrouw heeft maandag aangifte gedaan en de politie en het OM doen nog onderzoek. Volgens de advocaat zijn de verdachten die zijn aangehouden weer heengezonden.

“Ze zijn nog wel aangemerkt als verdachte in deze zaak. Het is niet prettig dat wij daar niet op eerder van op de hoogte zijn gebracht.

Dit heeft enorm veel impact op mijn cliënt. Ik ga er nu wel vanuit dat het OM en de politie ons op de hoogte houden. Voor nu is het afwachten.”

Veel mensen willen van proefdieren af, maar toch worden er jaarlijks 450.000 gebruikt: waarom?

Dronken jongeren raken slaags met politie bij examenfeest in Bussum, rector doet aangifte