in

Even helemaal weg door de alcohol: Man blaft als hond op vragen van agent

Op zaterdagmiddag meldde een automobilist dat hij in de Terpstraat in Wieringerwerf een auto had zien rijden waarvan de voorbumper verse schade had.

Even verderop had hij twee omvergereden paaltjes gezien. Toen de melder zijn auto keerde, trof hij de beschadigde auto aan op een parkeerterrein voor een van de winkels. De bestuurder, 37-jarige man uit Slootdorp, was buiten kennis.

Lees ook  Twee leraars organiseren illegale schoolreis naar Turkije: eerst met bus naar Duitsland om reisverbod te omzeilen, dan met vliegtuig naar Istanboel

De gewaarschuwde politie kon aanvankelijk geen contact met de bestuurder krijgen, maar deze kwam even later toch weer bij.

Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Aanvankelijk weigerde de man te blazen, maar toen hij dat anderhalf uur later toch deed, bleek hij nog 1050 ug/l alcohol in zijn adem te hebben.

Lees ook  Deze student (19) stak al zijn spaargeld in GameStop (en verloor bijna alles)

Dat is bijna vijf maal het toegestane maximum van 220 ug/l. De man begon zich op een gegeven moment te gedragen als een hond. Op vragen van agenten blafte hij als een hond. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Politie greep bewust niet in bij incidenten Urk om ‘escalatie te voorkomen’

Patserig gedrag tegen politieagenten komt verdachte duur te staan