in

Europees land verplicht vaccinatie voor iedereen en voert complete lockdown in

Oostenrijk verplicht alle inwoners om zich te vaccineren vanaf februari. Ook gaat het hele land vanaf maandag in complete lockdown.

Bondskanselier Alexander Schallenberg legt uit dat het helaas niet gelukt is om genoeg mensen te overhalen om zich te laten inenten.

Na de aankondiging van de 2G-maatregel en de lockdown voor niet-gevaccineerden, lieten meer mensen zich prikken maar nog altijd niet voldoende.

De bondskanselier zei: “Het substantieel verhogen van de vaccinatiegraad is de enige manier om uit deze vicieuze cirkel te raken.”

Lees ook  Getest en bewezen: dit zijn de 8 ‘heetste’ dingen die je kan zeggen tegen een vrouw in de slaapkamer

Het land wordt momenteel overspoeld met coronabesmettingen. De vaccinatiegraad schommelt rond de 65 procent.

De overheid werkt de komende weken aan wetgeving voor verplichte vaccinatie. Er komt een uitzondering voor mensen die zich om medische redenen niet kunnen laten prikken.

Harde lockdown
Op dit ogenblik geldt er in Oostenrijk een lockdown voor niet-gevaccineerden. Zij mogen hun woning alleen verlaten voor essentiële activiteiten, zoals werken en boodschappen doen.

Lees ook  'Mannen zijn 43 minuten per dag bezig met staren naar vrouwen'

Vanaf maandag komt er een lockdown voor alle inwoners, ook voor gevaccineerden. De lockdown duurt tien dagen. Dan komt er een evaluatie.

Wellicht volgt er op dat moment een verlenging met nog eens tien dagen. De lockdown mag in totaal maximaal 20 dagen duren.

Alleen apotheken, drogisterijen en supermarkten mogen de deuren openen. De horeca gaat op slot en er geldt onderwijs op afstand.

Onrust onder hardloopsters in Leiden na meldingen van aan randingen

Foto’s: Huis van Peter R. de Vries te koop op Funda