in

Eindhovense leraar gaf meisje (17) geen les maar verdient toch cel omdat hij s*ks met haar had

Hoewel een meisje zich geen slachtoffer voelt, verdient haar leraar wel degelijk straf omdat hij s*ks met haar had.

De Eindhovenaar is maart vorig jaar op staande voet ontslagen en verdient daarnaast een jaar cel, zo klonk vrijdag in de rechtbank.

Niet het meisje, noch haar ouders, maar het Christiaan Huygenscollege deed zelf aangifte van ontucht. Zij was 17, hij 30 toen ze s*ks hadden. Eerst in een hotel, een weekje later nog een keer tijdens een wandeling.

”Het Christiaan Huygenscol­le­ge deed zelf aangifte van ont*cht; zij was 17, hij 30”

Advocaat Guy Koppens bepleitte vrijspraak. De man gaf haar niet langer les toen het gebeurde en ook was hij niet haar mentor zoals de school zei.

Meisje benaderde hem
De Eindhovenaar had haar een jaar eerder wel in zijn klas. Het meisje benaderde hem om over haar problemen thuis te praten. Dat was niet ongebruikelijk, zei hij.

”Het contact werd intiemer, de gevoelens steeds warmer”

Dat contact bleef en werd steeds intiemer. Volgens hem ging het initiatief vooral van haar uit en werden de gevoelens steeds warmer.

Huwelijk teveel waard
Op een gegeven moment kwam s*ks ter sprake. Ze wist dat het geen blijvende relatie zou worden, daarvoor was zijn huwelijk hem teveel waard.

”Thuis bij hem of haar kon uiteraard niet, dus heeft hij een hotelkamer geboekt”

Het begon met zoenen tijdens wandelen. Er is vervolgens bewust voor s*ks gekozen, zo bleek.

Lees ook  Inbreker mishandelt 77-jarige bewoner, gezicht onherkenbaar na zware mishandeling

Wegens corona moest met zorg een plek worden gezocht. Thuis bij hem of haar kon uiteraard niet, dus heeft hij een hotelkamer geboekt.

Vertelde tegen vriendin
Een week later was er nog een keer contact, maar het meisje vertelde het tegen een vriendin en die ging er meteen mee naar de rector.

”De wetten zijn aangepast, maar s*ks tussen leraar en leerling is en blijft verboden”

Die deed aangifte. Terecht, vond officier van justitie Simone van Keulen. De wetten over mis bruik zijn onlangs aangepast, maar s*ks tussen leraar en leerling is en blijft verboden.

Per definitie overwicht
Dat ze bijna volwassen was speelde geen rol, en ook niet of ze het zelf ook wilde. Juist niet, betoogde de officier. Want leraren hebben per definitie overwicht over leerlingen.

,,Dit zijn geen gelijke partijen en het kan dus ook niet duidelijk worden in hoeverre de minderjarige zelf heeft besloten.’’

”Hij is de leraar. Hij zou beter moeten weten, beseffen dat dit absoluut niet kan”
– Officier van justitie Simone van Keulen

Wat zij de man kwalijk neemt is dat hij zich, ook tijdens de zitting, ‘verschuilt achter haar initiatief.’ ,,Hij is de volwassene, hij is de leraar. Hij zou beter moeten weten, beseffen dat dit absoluut niet kan.”

Lees ook  Kinderfeestje in Enschede eindigt in bloedbad, man steekt vriendin 44 keer

Stok achter de deur
Er staan flinke straffen op, tot vier jaar cel. Dat was teveel van het goede: een jaar was voldoende met de helft voorwaardelijk als stok achter de deur.

”Zelfs haar vader, de man die haar als geen ander liefheeft, deed geen aangifte”
– Advocaat Guy Koppen

Advocaat Guy Koppen ‘was het nog nooit zo oneens geweest met een officier’. Zelfs haar vader, de man die haar als geen ander liefheeft, deed geen aangifte.

Iets moois
Het meisje wilde het zelf. Niet in dronkenschap, niet om betere cijfers te krijgen, niet omdat ze werd gedwongen, maar simpelweg omdat ze het wilde. ,,In feite gaat het hier om iets moois”, vond hij.

”Hij wist natuurlijk dat het niet kon maar zijn contract liep toch al ten einde”

Zelf zei de man wel te weten dat het niet voor de hand lag, wat hij deed. Maar echt fout vond hij het niet, alles was helder en duidelijk gegaan.

Hij wist natuurlijk dat het niet kon maar zijn contract liep toch al ten einde. ,,Anders had ik misschien nee gezegd.”

Niet in de ijskast
En een paar maanden wachten tot ze volwassen was en van school af? ,,Dit soort gevoelens kun je niet in de ijskast zetten”, antwoordde hij.

Nieuwe seizoen van Chateau Meiland komt eraan

Politie speurt afvaldumpers op en laat ze eigen vuil opruimen in Lombok: ‘Zeer asociaal’