in

Eigenaar sluit hardleerse inbreker op in vakantiewoning tot politie arriveert

Een eigenaar van een vakantiepark in het Brabantse Alphen heeft zondag een inbreker betrapt in een van zijn huisjes. Hij sloot de verdachte op en hield hem zo vast tot de politie hem kon inrekenen.

De bewoners van vakantiepark ’t Zand zijn alert, omdat er de afgelopen week al vaker inbraken in vakantiewoningen zijn geweest. Een van hen waarschuwt daarom zondagochtend direct de eigenaar, als hij ziet dat er een vreemde fiets voor een huisje staat en dat er een ruitje is ingeslagen.

Lees ook  Dokter waarschuwt: stop geen ijsjes in vagijn om af te koelen

De ondernemer treft bij zijn inspectie een onbekende man aan, die ligt te slapen op de bank. Hij doet de deur weer op slot en schakelt de politie in. De inbreker is inmiddels wakker en probeert uit te breken, maar dat lukt niet.

Voorwaardelijk vrij
De politie heeft de 40-jarige man met een onbekende verblijfplaats aangehouden. Zijn werkwijze komt overeen met andere inbraken de laatste tijd. De recherche onderzoekt of hij daar ook verantwoordelijk voor is. De man is eerder aangehouden voor inbraken, maar was vrijgelaten onder bepaalde voorwaarden. Eén daarvan was dat hij geen strafbare feiten meer zou plegen.

Lees ook  Zakenman Johan (49) al tien maanden opgesloten in hotelkamer in Dubai: “Opgelicht door investeerder die veel macht uitoefent”

Twee jongeren omgekomen bij ongeluk

Fietsende vrouw (21) in rug gestoken in Vlaardingen