in

Dronken jongeren raken slaags met politie bij examenfeest in Bussum, rector doet aangifte

Rector Jan Adels van het Willem de Zwijger College in Bussum gaat aangifte bij de politie doen tegen een aantal leerlingen na ernstige ongeregeldheden bij een examenstunt. Zo’n vijftig tot honderd jongeren deden daar vrijdag aan mee, meldt de Gooi- en Eemlander.

Wat begon als een gemoedelijk feestje met een speaker op straat, liep volledig uit de hand met overmatig drankgebruik, intimidatie van schoolpersoneel, vernielingen en vechtpartijen met de politie, aldus Adels.

Een moeder meldt via Twitter dat de politie “een soort van razzia” hield, waarbij “de lange lat” ook werd gebruikt.

“Mijn zoon is onderweg naar huis staande gehouden. Moest zijn ID laten zien en krijgt een boete. Waarvoor? Dat wilden ze niet zeggen”, twittert ze.


‘Gepast geweld’
De politie bevestigt dat ‘gepast geweld’ is gebruikt om de situatie onder controle te krijgen. “We waren ertoe genoodzaakt om de groep uit elkaar of in beweging krijgen

Lees ook  Lichaam vermiste Kim Roording (48) gevonden in bossen van Zeist

. Daar is een wapenstok bij gebruikt. In deze coronatijd behoort dit wel tot de bijzondere gevallen”, zegt een politiewoordvoerder.

“Agenten hebben hen meerdere keren uitdrukkelijk gevraagd om te vertrekken. Daarna is gewaarschuwd dat er desnoods passend geweld gebruikt zou worden.

Gelukkig gaven de meeste tieners hieraan gehoor. In enkele gevallen was dat niet genoeg en was gepast geweld nodig. ” In totaal werden tientallen boetes uitgeschreven. Ook werden twee personen aangehouden.

Lees ook  Drugsgebruiker komt in sloot terecht en wacht op het dak van zijn auto op politie

De rector zegt geschokt te zijn. “We houden van onze leerlingen, maar dit gaat de pet te boven. Mensen zijn bedreigd en politieagenten zijn aangevallen.

We gaan alle foto’s en filmpjes onderzoeken op strafbare feiten.” Reacties van ouders lopen uiteen van steun voor de rector tot kritiek op het harde optreden van de politie.

Expres overreden vrouw (24) is er slecht aan toe: ‘Bandensporen nog op lichaam te zien’

Ruzie ging vooraf aan explosie bij kapperszaak: ‘Ik ga je zaak kapot maken!’