in

Doodzieke hond met tumor eenzaam vastgebonden aan hek: ’Alleen inslapen helpt’

Medewerkers van Dierentehuis Zoetermeer deden dinsdag een verdrietige ontdekking: ze vonden een doodzieke hond vastgebonden aan een hek. Het arme beestje heeft een tumor in zijn bek. De dierenarts vreest dat ze de viervoeter moet laten inslapen. ,,Operatie heeft geen zin meer.’’

Op het blauwwitte tuigje van de hond staat dat hij ’Ares’ heet. Hij is achtergelaten met een bak voer en water in Zoetermeer. De arme viervoeter heeft een flinke tumor in zijn bek, waardoor medewerkers van het dierentehuis hem moeilijk konden benaderen. Vermoedelijk heeft het baasje hem daarom een muilkorf omgedaan.

Lees ook  Eigenaar sluit hardleerse inbreker op in vakantiewoning tot politie arriveert

’Operatie heeft geen zin’
De dierenarts heeft Ares bekeken en kwam donderdag met verdrietig nieuws. „Het enige waar wij Ares nu alleen nog maar mee kunnen helpen, is hem in te laten slapen”, schrijft een medewerker op Facebook.

De tumor is zo groot dat het zijn tanden en kaak opzij aan het duwen is. „De pijnmedicatie die wij Ares geven is helaas niet afdoende en de dierenarts is van mening dat een operatie nu geen zin meer heeft, zeker omdat dit soort tumoren bijna altijd kwaadaardig zijn.”

Lees ook  Getest en bewezen: dit zijn de 8 ‘heetste’ dingen die je kan zeggen tegen een vrouw in de slaapkamer

De zaak ligt bij de dierenpolitie.

Motorrijder (21) die vandaag rijbewijs ophaalde overlijdt tijdens eerste rit in Doetinchem

Dierentuinpersoneel, dat achterbleef in Oekraïne om dieren te helpen, doodgeschoten aangetroffen