in ,

Dokter waarschuwt: stop geen ijsjes in vagijn om af te koelen

Het was afgelopen zomer verschrikkelijk warm, dus zochten we massaal manieren om af te koelen. Toch is niet elke methode even goed. Artsen waarschuwen vrouwen dit jaar alvast vroeg: Stop geen ijsjes in vagijn om af te koelen!

De oproep van een dokter in het Verenigd-Koninkrijk gaat viraal. Ze waarschuwt vrouwen om geen ijsjes in hun vagijn te steken om af te koelen.

Gevoelige huid
Dat adviseert dokter Sarah Welsh, die tevens oprichter is van een cond*ommerk, aan het Engelse Metro. De vagijn heeft een gevoelige huid.

Lees ook  Vijf kinderen omgekomen nadat springkussen metershoog de lucht in vliegt

Daardoor kan een bevroren object dat naar binnen wordt gebracht zorgen voor jeuk, een branderig gevoel en zelfs pijn. Geen goed idee dus. En nee, ook een dildo in de vriezer leggen is niet heel verstandig.

Infecties
En of dat nog niet alles is, kan het ook nog voor infecties zorgen. Er kunnen microben binnenkomen die kunnen uitgroeien tot flinke irritaties.

Ook kan suiker in ijsjes zorgen dat de pH waarde verandert, want natuurlijk niet goed is. En ja, ook een suikervrije variant is niet goed voor de gezondheid.

Lees ook  Achterhoekse burgemeesters gaan niet handhaven als winkels zaterdag opengaan

Kleur
Je zou natuurlijk denken dat niemand het doet, maar op het internet kom je van alles tegen. Op het Yahoo-forum stelde iemand de vraag wat ze moest doen toen ze pijn had nadat er een ijslolly tijdens het voorspel naar binnen gleed. Niets lijkt dus onmogelijk.

IJsjes
Voor de mensen die toch nog met ijs willen spelen: met ijsblokjes op het lichaam is niets mis. Ook niet met een ijslolly, zolang je het maar op een andere plaats naar binnen stopt.

Jongen steekt eigen kak in de fik en veroorzaakt bosbrand

‘Mannen zitten zeven keer per dag aan hun zwetende ballen zonder handen te wassen’