in

Dode man (70) in huis in Lieshout door misdrijf overleden

Sinds vrijdagmiddag is een Team Grootschalige Opsporing (TGO) van de politie Oost-Brabant bezig met een groot onderzoek naar de dood van een 70-jarige inwoner van Lieshout.

De man werd die middag dood in zijn vrijstaande woning aan de Eksterlaan aangetroffen. De politie doet onderzoek naar de omstandigheden waaronder de man stierf. We gaan er vanuit dat hij door een misdrijf om het leven kwam.

Familieleden troffen de man, die alleen woonde, levenloos aan in zijn huis nadat ze geen contact met hem kregen Zij alarmeerden de politie die op basis van de bevindingen en de omstandigheden in de woning een onderzoek startte.

Lees ook  Jongetje (5) schiet 3-jarig meisje dood

Daarbij werd onder andere een buurtonderzoek gehouden. Forensisch rechercheurs doen in samenwerking met medewerkers van het NFI sporenonderzoek in en om de woning.

Dit onderzoek zal zeker de rest van de zaterdag en mogelijk zelfs nog een groter deel van het weekend gaan voortduren.

Wat er precies in de woning is gebeurd en waardoor de man om het leven kwam zijn dus onderwerpen van onderzoek.

Op een later moment in het onderzoek zal sectie op het lichaam van het slachtoffer worden gedaan, waaruit mogelijk meer over de doodsoorzaak duidelijk wordt.

Lees ook  17-jarige jongeman doodgestoken aan station Hemiksem

Over de omstandigheden waaronder de man werd aangetroffen of de manier waarop de recherche onderzoek naar zijn dood doet, doen we vooralsnog geen verdere mededelingen.

Alles wat we daar op dit moment meer over zeggen zou ons op een later moment in het onderzoek of tijdens de eventuele rechtsgang kunnen hinderen.

Hebt u kennis van informatie die ons zou kunnen helpen om deze zaak op te lossen, neem dan meteen contact met ons op.

Dat kan door het tipformulier in te vullen of via de opsporingstiplijn 0800-6070. Maar tippen kan ook gegarandeerd anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

87-jarige man overleden na ongeval, zijn vrouw zwaargewond

Man stak in op personeel van een supermarkt aan de Den Haag en sticht daar brand