in

Dode gevonden in ingestorte tunnel bosgebied Heerlen: ‘De hoop zand werd steeds groter’

In een bosperceel in Heerlen hebben hulpdiensten in een ingestorte tunnel een stoffelijk overschot gevonden. Na urenlang graven zijn geen sporen van andere slachtoffers gevonden, meldt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Het gaat om een handmatig gegraven tunnel. ,,Er waren dus geen werkzaamheden of iets dergelijks”, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio.

De tunnel bevond zich in een bosperceel aan de Palemigerboord, gelegen in de wijk Schandelen-Grasbroek aan de noordkant van Heerlen.

Op de plek van de instorting is een aantal spullen gevonden. Dat was voor de hulpdiensten aanleiding om te gaan graven. Om wat voor spullen het gaat, kan de woordvoerder vanwege het onderzoek nog niet zeggen.

De overledene lag volgens de brandweer minstens twee meter onder zand. Onderzoek moet uitwijzen waardoor het slachtoffer om het leven kwam en waarom de persoon zich in de tunnel bevond.

Lees ook  Liesje, die werd ver kracht door 17 jongens, schittert nu in Videoland-serie: 'Het normale leven is zwaar'

Broodtrommel
Het is ook nog onduidelijk waarom de tunnel is gegraven en wanneer hij instortte. ,,Het is natuurlijk vreemd dat iemand middenin een natuurgebied een tunnel graaft. Dat wordt nog onderzocht”, aldus de woordvoerder van de veiligheidsregio.

De tunnel, die bijna zes meter lang zou zijn geweest, was recent gegraven. Volgens een omwonende was iemand er al ongeveer een maand tot anderhalve maand mee bezig.

,,Je zag geen tunnel, alleen een hoopje zand en dat werd steeds groter’’, verklaarde de Heerlenaar tegenover de regionale nieuwszender L1.

Lees ook  Frank Jansen in elkaar geslagen door zijn ex Rogier Smit

Vrijdagochtend zag hij dat de hoop zand twee keer zo hoog was geworden en dat de tunnel was ingestort.

Naast de ingang – een gat in de grond – lag een groene herenfiets en een jas, zo is te zien in een filmpje dat hij maakte. ,,Er lag ook een broodtrommel met vers brood erin”, aldus de ooggetuige.

Verdachte schietpartij Alblasserdam werd ook gezocht voor dodelijk misdrijf in Vlissingen

Agent in India verkracht meisje (13) dat aangifte doet van groepsverkrachting