in ,

Dit tikten de winnaars van het WK Terraszitten af: ‘Ze waren niet helemaal helder meer’

,,Na maandenlange ellende was dit eindelijk een dag waarop ik voelde: ‘hierom ben ik in de horeca gegaan’. Geweldig.’’

Eigenaar Johan de Vos van Boerke Verschuren kijkt met een grote grijns terug op een lange zaterdag, waarop het plein voor zijn café gevuld was met deelnemers aan het NK Terraszitten. Het vriendenclubje dat won, mocht een tikkie van 1.023 euro voldoen…

De actie was een ludiek antwoord op de laatste versoepelingen op de coronamaatregelen van ‘Den Haag’.

De terrassen mochten langer open, zij het aan de voorkant: vanaf zes uur ‘s morgens. Niet bepaald logisch, vond De Vos, want wie gaat er nu op dat tijdstip naar het terras?

En dus organiseerde hij het WK. Wie het van zes tot acht uur ‘s avonds volhield en de hoogste rekening had, ging er met de hoofdprijs vandoor.

Lees ook  Jorike (30): ‘Ik durf niet naar de wc te gaan bij mijn vriend’

Het terras op de Ginnekenmarkt zat om zes uur dus vol met zo’n negentig, die met (of zonder) goede moed aan de zware taak begonnen.

Fles sambuca om half zeven
,,Alle hulde voor de winnaars, want ze hebben echt zelf alles opgedronken. Waaronder vanaf half zeven een fles sambuca’’, lacht de kroegbaas.

,,Maar echt, dit is een van mijn meest memorabele horecadagen ooit. Geen wanklank bij de bezoekers, ook niet toen ze de rekeningen onder ogen kregen.

Om zeven uur in de avond heb ik het zachtjesaan beëindigd. Het begon hard te regenen en ik wilde voorkomen dat iedereen op een kluitje onder de parasols zou gaan staan.’’

Lees ook  Nieuw remedie tegen stress: de kantoorhond! Heb jij er al eentje?

Het terras zat de hele dag vol, zegt De Vos: ,,Ik heb drie keer een taxi besteld voor mensen die echt niet meer konden, maar verder bleef iedereen zitten.

Hulde voor alle deelnemers. En voor mijn medewerkers, bij wie ik ook de hele dag het enthousiasme voor het werk weer terugzag. Dit was echt zo’n dag waarvan je later zegt: ik was erbij.’’

‘Niet helemaal helder meer’
De winnaars van dit eerste WK krijgen een weekje terras bij Boerke, al is het de vraag of ze daar zaterdagavond op gewezen wilden worden. ,,Ze waren niet helemaal helder meer’’, zegt De Vos.

Zijn volgende actie: ,,Ik hoop dat we weer normaal open kunnen met het EK Voetbal. Daarmee hebben we een reputatie hoog te houden.’’

Amsterdammer (40) klimt met mes op politieauto en valt agent aan

Rachelle was slachtoffer van huiselijk geweld: ‘Wat er ook wordt bedacht, melden blijft moeilijk’