in

‘Dit houdt Linda de Mol allemaal achter’

De onthulling dat de glossy Linda en boegbeeld Linda de Mol anderhalf jaar geleden al signalen hadden over vermeend seksueel machtsmisbruik door The Voice-coach Ali B roept veel meer vragen op dan de antwoorden die zijn gegeven.

Door gedraai en het naar buiten brengen van halve waarheden zakt de voormalige publiekslieveling zakt steeds verder weg in het mediamoeras van belangen en belangetjes van haar zelf en haar broer John. De vraag doemt op: Wat houdt Linda nog meer achter?

Eerst de feiten:
Twee vermeende slachtoffers van Ali B melden zich in juni 2020 met de aantijgingen bij vrouwenglossy Linda.

De redactie blijkt niet in staat om zelf onderzoek te doen en schakelt een freelance-journaliste in om het uit te zoeken. Dit alles wordt vertrouwelijk gemeld aan boegbeeld Linda de Mol.

Moederbedrijf Talpa en John de Mol worden niet ingelicht.
De twee jonge vrouwen werden doorverwezen naar BOOS.
Pas anderhalf jaar later komt het The Voice-schandaal rond o.a. Ali B aan het licht.
Vragen:

Waarom geen journalistiek onderzoek?
Het grootste vrouwen-mediamerk van Nederland heeft nogal wat uit te leggen.

Lees ook  Jaloerse echtgenoot lijmt vagijn van vrouw dicht

Waarom was men daar in juni 2020 niet bij machte om op basis van de signalen van de twee slachtoffers van The Voice-coach diepgaand journalistiek onderzoek te doen?

Vond de redactie de twee slachtoffers niet geloofwaardig?
Seksueel machtsmisbruik door een bekende Nederlander in een populaire tv-show is toch maatschappelijk zeer relevant?

2. Waarom Ali B niet geconfronteerd?
De signalen, de twee verklaringen die later door de programmamakers van BOOS wel zijn gebruikt, vond de Linda-redactie ‘te mager’. 4.) Waarom is Ali B niet geconfronteerd met de ernstige aantijgingen? 5.) Waarom zijn de leidinggevenden van The Voice niet gevraagd of zij op de hoogte zijn van de mogelijke misstanden bij The Voice?

3. Waarom geen alarm bij Linda de Mol?
Dat de affaire rond The Voice of Holland een afschuwelijk privédrama is voor Linda de Mol is evident. Maar je kunt vragen stellen over de tijdlijn van de gebeurtenissen. In april 2019 valt Linda’s partner Jeroen Rietbergen door de mand vanwege zijn onbetamelijke gedrag bij The Voice.

Lees ook  André Hazes over Lil Kleine: “Ik sla de tanden uit zijn bek!”

Broer John laat hem volgens eigen zeggen alle hoeken van de kamer zien en Jeroen biechtte het wangedrag op bij zijn partner Linda, zoals hijzelf in zijn verklaring uiteenzette.

Ruim een jaar later wordt Linda de Mol door haar collega’s geïnformeerd over vermeend wangedrag van Ali B bij hetzelfde tv-programma. 6.) Waarom heeft Linda de Mol geen alarm geslagen? 7.)Waarom heeft Linda de Mol niet alles uit de kast gehaald om het verhaal van de twee vrouwelijke slachtoffers serieus te nemen?

4. Wat betekent deze onthulling voor de geloofwaardigheid Linda’s en haar nieuwsplatformen?
Vorige week verklaarde Linda nog dat als ze weer op de been zou zijn ze open en heerlijk zou vertellen wat er gebeurd is op ophet enige mediaplatform wat ze echt vertrouwd: dat van haarzelf.

De vraag is wie er naast Linda nog vertrouwen heeft in de kanalen van Linda, nu blijkt dat het seksueel overschrijdend gedrag van Ali B. met ietsje meer voortvarendheid minimaal een jaar eerder had kunnen worden gestopt.

Man die werd gemolesteerd in Rhoon bij vermeende seksafspraak met 11-jarige is raadslid CU in Friesland

Net binnen: Voormalig advocaat Max Moszkowicz overleden