in

Dimi en Cindy zagen dak op baby vallen op Mallorca: ‘Gekreun ging door merg en been’

In een oogopslag veranderde de vakantie van tientallen hotelgasten op Mallorca in een nachtmerrie.

Tijdens een zware regenbui viel een constructie van een podium in elkaar, waardoor meerdere kinderen gewond raakten en een veertien maanden oud meisje dodelijk getroffen werd. Cindy en Dimi zagen het drama voor hun ogen gebeuren.

“Het was echt verschrikkelijk om te zien”, vertelt Dimi aan Hart van Nederland. “Het geluid dat het kindje maakte, het kreunen van de pijn. Dat ging echt door merg en been.”

Hevige regen
Vrijdag gaat het helemaal fout in het Green Garden Aparthotel op Mallorca als het ineens fors begint te regenen.

Ouders en kinderen schuilen onder een constructie van een podium dat normaal voor de animatie wordt gebruikt.

“Door de druk van het water begaf het dak het volledig”, ziet Dimi. “De palen kwamen los en een daarvan is toen op het kindje gevallen.”

Gasten wachten geen moment en proberen het slachtoffer te redden. “Met man en macht werd geprobeerd de platen op te tillen en de kinderen en volwassenen eronder vandaan te halen”, vertelt Dimi zichtbaar aangeslagen.

“Het personeel stond alleen maar toe te kijken, misschien waren ze in shock, maar ze hebben echt niets gedaan.

Lees ook  Gedumpt konijn overlijdt kort nadat het wordt gevonden in Purmerbos

Bij het podium hingen lichten, dus al die elektriciteit lag in het water. We vroegen ‘kunnen jullie alsjeblieft de stroom uitzetten?’ Maar daarop zei het personeel: ‘Niet nodig, no problemo.'”

Hulpdiensten arriveerden binnen vijf minuten en probeerden de baby te stabiliseren. Ook andere kinderen waren gewond, vertelt Dimi.

“Meerdere kinderen hadden schrammen in hun gezicht en op hun lichaam.” De baby en een ander kind moesten met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis worden vervoerd. Het veertien maanden oude meisje overleed zaterdag in het San Espasesziekenhuis.

Trauma
Dimi en Cindy zijn twee dagen later nog steeds erg aangedaan door wat er gebeurd is. “Als je die beelden ziet van moeders en vaders die rennen om kinderen eronder vandaan te halen. Dat vergeet je nooit, die staan op je netvlies gebrand.”

Woede overheerst, over hoe dit had kunnen gebeuren. Het stel wijst de beschuldigende vinger naar het hotel, omdat het podiumdak al langer onveilig zou zijn.

“De week ervoor hebben gasten al aangegeven dat het niet veilig was”, vertelt een geëmotioneerde Cindy.

Gasten hadden doorgegeven dat ze het dak een week eerder al eens een ‘knak’ had. “Toen heeft het hotel dat een beetje gestut met enkele palen. Maar echt veilig was het niet, het water kon geen kant op”, vertelt Dimi.

Lees ook  Je kunt nu een silicone voet kopen met ingebouwde vagijn – inclusief tenen, enkel en hiel

“We zijn verschrikkelijk boos, vooral boos op het personeel en de directie”, vertelt Dimi. “Dit had echt voorkomen kunnen worden.

Dit heeft een mensenleven gekost en dat was echt niet nodig geweest.” Tot overmaat van ramp worden nu de ouders en kinderen door het hotel de schuld in de schoenen geschoven, aldus Cindy.

“Ze zeiden: dat kind had daar niet moeten staan, want er was geen animatie. Maar het podium was niet afgesloten, iedereen stond daar te schuilen.”

Nalatigheid
Het stel wil het hotel aanspreken op de nalatigheid, “maar daar krijgen we bijna geen respons op. Ik vind dat er een onderzoek moet komen en dat de directie aansprakelijk gesteld moet worden.

Omdat zij er niets aan hebben gedaan is er spijtig genoeg nu een kind omgekomen.”

Hart van Nederland heeft contact gezocht met het hotel, maar deze wil niet reageren op wat er is gebeurd.

Touroperator TUI geeft in een reactie aan op de hoogte zijn van het ongeluk en in nauw contact te staan met de familie.

“Onze gedachten en medeleven zijn bij hen.” Een woordvoerster zegt dat het onderzoek wordt afgewacht en wil niet op de oorzaken vooruitlopen.

Chiara en haar kinderen danken leven aan rookmelder nadat huis afbrandt door hoverboard

Politie onderzoekt doodsbedreiging Hugo de Jonge vanwege galg op Dam