in ,

Verlamde hond gedumpt tussen afval – zijn poten waren vastgebonden

Animal Aid Unlimited (AAU) werd opgericht in 2002 en is een Indische dierenrechtenorganisatie gevestigd in de stad Udaipur.

De organisatie redt en behandelt zieke, gewonde die dringend medische hulp en zorgen nodig hebben.

Toen ze een noodoproep ontvingen over een wilde hond die werd gevonden tussen het afval, gingen ze meteen ter plaatse kijken.

Niemand weet hoe lang de hond al tussen het vuilnis zou gelegen hebben, maar hij bleef maar wanhopig blaffen om hulp. Dat meldt Pawmygosh.

Toen medewerkers van Animal Aid Unlimited ter plaatse waren, waren ze in schok door de toestand van het dier.

De hond zat bewegingloos neer in de hitte en zijn pootjes waren vastgebonden aan elkaar. Iedereen besefte dat het dringend tijd was dat de hond zou verzorgd worden, dus brachten ze hem snel naar de dierenarts.

Lees ook  Kleuter treft gedumpte dode hondjes aan in bos bij Diessen: ‘Absurd en asociaal’

De dierenarts kon geen wonden vaststellen op zijn lichaam, maar hij rilde van angst.

Gelukkig bleek dat de hond niet volledig verlamd was. De arme stakker had nog steeds gevoel in zijn poten, en dat was een goed teken.

Stijf van de pijn
De hond leek aanvankelijk zo blij dat ze hem de naam Comfy gaven, maar het bleek dat deze naam iets te vroeg gekozen was.

Maar misschien was die naam te vroeg gekozen… Want plots begon Comfy te blaffen en grommen, en werd hij bang van de mensen rondom hem.

Lees ook  Winden van rokers ruiken anders

Op eigen poten
Maar geduld werd beloond in dit verhaal. De hond had maandenlang fysiotherapie nodig om te herstellen van zijn wonden, en van zodra hij beter werd, verbeterde ook zijn humeur.

Het proces was traag en veeleisend, maar vijf maanden nadat hij werd gevonden, kon hij gaan en staan waar hij ook wilde.

Hieronder kan je Comfy’s transformatie bekijken.


Helemaal ongelofelijk. Deze mensen mogen beloond worden voor het soort werk dat ze doen! We wensen Comfy het allerbeste voor de toekomst.

“Het leven van deze poes is beter dan dat van jou,” zegt bekritiseerde vrouw die kat tatoeëerde

Katje wordt tijdens ijskoude nacht in mandje op straat gedumpt