in

’Dierenartsen spoten hondenvaccin bij mensen in als coronaprik’

De Chileense autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld tegen twee dierenartsen die zeker 75 personen hebben ingeënt met vaccins tegen het canine coronavirus, een virus dat darminfecties bij honden veroorzaakt.

Dat melden officiële bronnen dinsdag. De vaccins zouden toegediend zijn in de maanden voor het definitief verschijnen van de vaccins die ontwikkeld zijn voor mensen.

De twee dierenartsen zouden de vaccins toegediend hebben aan 75 inwoners van de stad Calama, in het noorden van Chili.

Het canine coronavirus (CCoV) is niet hetzelfde als SARS-CoV-2, het coronavirus dat de wereld nog altijd in gijzeling houdt.

Lees ook  Géén grap, hier bestel je nu je eigen Frikandellen-Dekbedovertrek!

De gezondheidsdiensten ontdekten de feiten toen ze in september een bezoek brachten aan een dierenkliniek in Calama.

Ze zagen hoe de medewerkers aan het werk waren zonder mondkapje. Toen die daarover vragen kregen, antwoordden ze dat ze ingeënt waren door een lokale dierenarts.

’Levensgevaarlijk’
„Het is zeer gevaarlijk”, zegt Rossana Diaz, de ministeriële secretaris voor de regio Antofagasta, aan tv-zender 24horas.

„Studies wijzen uit dat de effecten bij de mensen lokaal kunnen zijn, zoals irritatie… maar ook systemisch.”

Lees ook  Wauw, dit is dus de mooie vriendin van Kraantje Pappie:

De overheidsdienst voor volksgezondheid zegt dat zeker 75 personen, onder wie gezondheidspersoneel en minderjarigen, het vaccin voor honden hebben gekregen.

Tot nu toe heeft Chili al aan zeker 7,7 miljoen personen een vaccin toegediend tegen SARS-CoV-2, op een doelpopulatie van 15,2 miljoen.

Het doet niet alleen beroep op vaccins van westerse producenten, zoals Pfizer-BioNTech, AstraZeneca en Johnson, maar ook op het Chinese vaccin Sinova. Het land telde zo’n 1,13 miljoen besmettingen en 25.000 doden.

Vermist meisje is geheugen volledig kwijt

Pitbull ontsnapt tijdens een wandeling, breekt muilkorf af en bijt chihuahua dood