in ,

Dieren die vastzitten in Oekraïne ‘doodsbang voor luide explosies’, personeel blijft achter om voor hen te zorgen

Onze harten blijven bij de bevolking van Oekraïne, terwijl ze worden geconfronteerd met een escalerende militaire invasie door Russische troepen. Meer dan een miljoen vluchtelingen zijn tijdens het conflict het land ontvlucht.

Maar veel mensen zijn gebleven, en ook veel dieren zijn achtergelaten in het door oorlog verscheurde land.

Het evacueren van dieren over de grens kan een uitdaging zijn, dus vele dieren zijn in gevaarlijk gebied achtergelaten.

Zoals de dieren in de dierentuin van Kiev, die momenteel vastzitten in de zoo, doodsbang voor de voortdurende oorlogvoering, terwijl dierenverzorgers achterblijven om voor hen te zorgen.


De dierentuin van Kiev, gelegen in de hoofdstad van Oekraïne en de grootste dierentuin van het land, is nu gesloten voor bezoekers.

Maar de medewerkers hebben non-stop gewerkt om hun dieren te troosten, die naar verluidt doodsbang waren door de geluiden van bommen, sirenes en hevige gevechten die gaande waren in de omgeving.

“Omdat de oorlog de dieren zoveel stress veroorzaakt, zijn sommige verplaatst naar binnenverblijven en ondergrondse galerijen”, vertelde Kyrylo Trantin, het hoofd van de dierentuin, aan Euro News. “Bovendien blijven onze verzorgers bij hen overnachten.”

Lees ook  Schoonmaakster komt in haar blootje kuisen bij je thuis: “Kijken mag, aankomen niet”

“Dieren zijn bang voor de harde geluiden van explosies, maar onze dierenartsen houden hun toestand constant in de gaten”, schreef de dierentuin op Facebook.

De dierentuin is naar verluidt de thuisbasis van 4.000 dieren van 200 soorten, waaronder Tony, de enige gorilla in Oekraïne.

De dieren uit het land evacueren was een onmogelijke taak, waardoor het personeel en de dieren waar ze voor zorgen moesten blijven en de storm moesten doorstaan.

“Het is bijna onmogelijk om dieren te evacueren, omdat het onmogelijk is om geschikte veterinaire service en transport te bieden”, vertelde Trantin aan Euro News.


Volgens sociale media heeft de dierentuin 50 werknemers die nog steeds non-stop werken om voor de dieren te zorgen: “De verzorging van de dieren stopt niet”, schreef Kiev Zoo.

Lees ook  Onderzoek wijst uit: Mensen die een goede band hebben met de buren, zijn gelukkiger!

En er is niet alleen slecht nieuws geweest. Het leven gaat ondanks alles door en op 27 februari kondigde de dierentuin aan dat er twee geiten waren geboren in de dierentuin van Kiev.

“De natuur is niet te stoppen”, schreven ze.

Hoewel het een drastische situatie is en er hevig gevochten wordt in de omgeving, heeft de dierentuin optimisme getoond door te zeggen dat iedereen nog steeds in goede conditie is en dat ze middelen hebben om door te strijden.

“Alle dieren krijgen voedsel, verzorging en de nodige behandeling”, schreven ze in een Facebook-bericht. “De dierentuin is voorzien van elektriciteit, verwarming en water. Bedankt aan iedereen die om ons geeft!”

Het is hartverscheurend om te horen hoe de crisis in Oekraïne deze dieren heeft getroffen. Bedankt aan iedereen die bleef om voor hen te zorgen. We hopen dat ze allemaal snel vrede zullen hebben.

Deel dit verhaal!

Aha! Met deze tool kun je berekenen wat de leeftijd van je rug is

Moeder komt voor het eerst in 21 jaar woning van buurvrouw binnen: “Het was afschuwelijk.”