in

Diederik Gommers: ‘Lockdown gaat zeker tot aan de zomer duren’

We weten inmiddels allemaal wel dat de tweede strenge lockdown van kracht is gegaan en dat deze tot tenminste 9 februari zal duren.

De reden dat deze lockdown verlengd zal worden is omdat de hoeveelheid coronabesmettingen nog steeds niet onder controle is.

Ook maakt de overheid zich zorgen om de Engelse variant van het coronavirus en is deze langere strenge lockdown volgens hun van essentieel belang. Maar volgens Diederik is er een kans dat deze lockdown nog veel langer gaat duren.

Lees ook  Urker die inreed op journalist aangehouden

De voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, Diederik Gommers, maakt zich ernstige zorgen om de Engelse variant van het coronavirus en zegt in een interview met OP1 dat we ons moeten voorbereiden op een derde golf. Dit zei hij gisteravond (vrijdagavond).

Deze derde golf zou ervoor kunnen zorgen dat de lockdown tot de zomer duurt, hij zegt in het interview dan ook letterlijk:

“Je kunt eigenlijk een derde golf verwachten en dat is iets waar we eigenlijk helemaal niet bij stil stonden.”

Lees ook  Twee keer herprikken in 2022: kabinet reserveert 134 miljoen euro

In onderstaand interview legt hij uit wat we het beste kunnen doen en hoe de komende maanden er waarschijnlijk uit gaan zien in Nederland.

Ook heeft hij het over de lockdown in Duitsland die waarschijnlijk tot april gaat duren en zegt hij ook dat wij zeer waarschijnlijk hetzelfde gaan doen in Nederland.

In Duitsland is de lockdown op het moment erg streng en mag je op sommige plekken zelfs niet verder dan 15 kilometer van je huis reizen, ook is daar een avondklok ingevoerd.

Net binnen: Mocro Maffia krijgt vierde seizoen – BEVESTIGD!

Doutzen Kroes woest over het afnemen van coronatesten bij kinderen. Blijf van onze kinderen af!