in

Deuktrapper teistert Enschede al maanden: ‘Hij doet dit niet met zijn voeten’

Bewoners van een appartementencomplex in Enschede zijn het helemaal zat. Een notoire ‘deukentrapper’ takelt hun auto’s al sinds april toe. Sommige autobezitters zijn al drie keer slachtoffer geworden.

De dader slaat al sinds april toe. Afgelopen woensdag is het opnieuw raak. Ondertussen doen de bewoners geen oog meer dicht. “Als we ’s nachts een tikje horen, zijn we wakker”, zegt Blok. Tot twee keer toe werd haar auto vernield. De schade heeft ze nog niet laten herstellen, want zolang de dader niet is gepakt, kan het zo weer gebeuren.

Geen heterdaad
Onlangs hoort Blok op een vroege zondagochtend hard geschreeuw en weet ze bijna zeker dat de deukentrapper weer actief is. “Ik ben snel naar het balkon gegaan, mijn buurvrouw stond ook al op de galerij. Zij heeft nog een foto gemaakt. We hoorden dat hij tegen een auto trapte, maar we konden het net niet zien.” Blok belt de politie, die stelt inderdaad vast dat er weer is toegeslagen door de dader.

Lees ook  Groepsverkrachting: justitie wil dat Boy M. 16 maanden de cel in gaat

Hoewel de buurt denkt te weten wie de deukentrapper is, is hij nog niet op heterdaad betrapt. De politie weet van de zaak en meerdere bewoners hebben al aangifte gedaan. Maar een arrestatie blijft vooralsnog uit. En dus blijft de angst bestaan dat de dader opnieuw toeslaat.

Zeker dertien gedupeerden
Volgens bewoonster mevrouw Koershuis zijn al dertien buurtbewoners gedupeerd. “Je durft je auto niet te laten maken, want straks gebeurt het weer. Onze auto is afgelopen dinsdag vernield, voor ons was het de eerste keer.”

Koershuis kreeg vrijdag de politie over de vloer. “Ze hebben hier lang gezeten, maar ze moeten gewoon grondig bewijs hebben.” Eén ding weet ze zeker: “Hij doet dit in elk geval niet met zijn voeten. Daar zijn de deuken te groot voor.”

Lees ook  Twintiger schiet zeven vrouwen en man dood in massagesalons: “Ik ben s*ksverslaafd en wilde elke verleiding uitschakelen”

Meer dan tienduizend euro schade
Bewoonster Marie Blok schat dat de schade voor de complete buurt inmiddels oploopt tot ver boven de tienduizend euro. “Wij alleen al zitten op 2.500 euro schade. En er zijn zoveel meer gedupeerden.”

Blok hoopt dat de politie snel een verdachte kan oppakken. Anders heeft ze zelf nog wel een oplossing. “We zijn allemaal 65-plussers en hebben allemaal zonen. Als die hem opwachten, dan is het snel afgelopen”, lacht ze.

Dan gaat ze serieus verder: “We zijn echt radeloos en weten niet meer wat we moeten doen. Mijn man en ik hebben ook een camper, maar die durven we hier al niet meer neer te zetten, zelfs niet om even de vakantiespullen in- en uit te laden. Daarvoor gaan we nu speciaal naar mijn zoon.”

Scooterrijder rijdt jarenlang rond met beschermingssticker op helm

Nederlandse toerist (37) slikt autosleutel in en overlijdt in Barcelona