in

Criminelen azen op telefoonnummers van klanten van prostituees om ze af te persen

Nederlandse s*kswerkers ontvangen sinds eind vorig jaar berichten waarin ze het aanbod krijgen om telefoonnummers van klanten te verkopen. Daarmee proberen criminelen vervolgens die klanten af te persen.

De klanten van wie de telefoonnummers zijn verkocht worden via WhatsApp afgeperst. Hun contact met prostituees wordt openbaar gemaakt als ze niet minstens 1000 euro betalen. Dat blijkt uit onderzoek van Pointer.

De slachtoffers krijgen een bericht dat als volgt begint: ,,Luister gozer ik ga je dit nu maar 1 keer zeggen. Stop met S*xjobs.’’

Zodra zij hierop ingaan, krijgen ze te horen dat ze 1250 euro aan crypto moeten overmaken.

Pointer heeft meerdere berichten ingezien waarin s*kswerkers door deze criminelen zijn benaderd om hun klantenbestand te verkopen.

Lees ook  Shockerende oude foto van Alexia gaat viraal, wordt snel verwijderd

Het aanbod is duizend telefoonnummers voor 300 euro. Pointer vond meerdere slachtoffers die worden lastiggevallen. Bij de politie zijn zeker twee aangiften gedaan van afpersing.

Toch hoeven slachtoffers zich vooralsnog weinig zorgen te maken, concludeert Pointer. De criminelen hebben alleen een telefoonnummer waarvan ze weten dat het in contact heeft gestaan met een s*kswerker.

De slachtoffers die Pointer sprak, hebben geen bewijs ontvangen dat er nog meer persoonlijke informatie bij de criminelen ligt.

Coronalockdowns
Pointer sprak onder anderen met s*kswerker Alessandra, die sinds eind vorig jaar wordt benaderd door de criminelen.

Sindsdien heeft ze van meerdere collega’s begrepen dat zij eveneens een aanbod hebben gekregen om telefoonnummers te verkopen. Ze kent niemand die daadwerkelijk op het aanbod is ingegaan.

Lees ook  Busje met toeristen rijdt Prinsengracht in

Of ze zich kan voorstellen dat iemand dat wel zou doen? ,,Ik zou dat zelf nooit doen’’, vertelt ze tegen Pointer. ,,Zoiets doe je mensen niet aan.

Maar ik ken collega’s met duizenden euro’s huurachterstand.’’ Tijdens de coronalockdowns hebben s*kswerkers weinig financiële steun ontvangen, waardoor bij een aantal prostituees de nood erg hoog is.

De politie kan op dit moment niets zeggen over deze afpersing of de aangiften, omdat het over een lopend onderzoek gaat.

Ook is niet bekend hoeveel aangiften er in totaal zijn gedaan. ,,Wel weten we dat slachtoffers hier vanwege de gevoeligheid terughoudend in zijn’’, aldus een politiewoordvoerder.

Dit bedrijf geeft nieuwe medewerkers een vakantie cadeau naar Malediven

‘Pas op voor nepsites over hulpacties voor Oekraïne’