in

’Commando bij mocro-maffia’: elitemilitair (42) verdacht van drugs- en wapenhandel

In het onderzoek naar de organisatie rond Ridouan Taghi is een 42-jarige militair van het Korps Commandotroepen gearresteerd.

Dat bevestigt de advocaat van de man, Michael Ruperti, na berichtgeving van De Telegraaf. Het gaat om een sergeant-majoor uit Rotterdam.

Justitie vermoedt dat de elitemilitair zich schuldig heeft gemaakt aan wapen- en drugshandel, zo bevestigt zijn advocaat.

Formeel wordt hij verdacht van de voorbereiding van import van verdovende middelen, verduistering van militaire goederen, betrokkenheid bij de handel in wapens en verboden wapenbezit.

Lees ook  Ambitie om mannelijke p*rnoacteur te worden? Niet zo simpel, dit zijn namelijk de torenhoge eisen

De krant meldt daarnaast dat bij defensie en politie zorgen bestaan dat de man kennis heeft gedeeld over speciale operaties, wapens en tactieken.

Onduidelijk is of de autoriteiten denken dat de militair ook een rol heeft gespeeld bij een geplande ontsnappingspoging van Taghi.

Ernstige zaak
Volgens Ruperti zit de militair sinds begin deze maand vast en wordt hij nog volop verhoord. Hij wil daarom inhoudelijk niet op de zaak ingaan.

Lees ook  Net binnen: het gaat heel erg slecht met de gezondheid van Joe Biden

Een woordvoerder van het ministerie van Defensie spreekt van een ernstige zaak, maar wil er ook niet inhoudelijk op ingaan. De militair is geschorst gedurende het onderzoek van het Openbaar Ministerie.

Wielrenner ernstig gewond na ongeval met vrachtwagen

Burgemeester boos op binnenvallen vaccinatielocatie: ‘Alle grenzen overschreden’