in

Buurtbewoner plots hoorde ik een paar harde knallen.” ‘Gino werd omgebracht door een vuurwapen’

De vermoedelijke moordenaar van de negenjarige Gino, Donny M., woonde op 120 meter van de plek waar hij het lichaam gedumpt heeft, in een woonblok op het gelijkvloers. Een buurtbewoner in de media: “Ik sliep en toen hoorde ik een paar harde knallen.” Dat zou erop kunnen wijzen dat Gino werd omgebracht door een vuurwapen. De autopsie zal dat snel moeten uitwijzen.

Op Facebook en Instagram noemt Donny M. zich TheDon Donny. Op sociale media circuleert de volle naam van de verdachte. De Facebookpagina van de verdachte loopt ondertussen vol met verwensingen.

Sommigen merken op dat Donny ‘likes’ plaatst bij kraaminstellingen, verloskundigenpraktijken en kinderdagverblijven.

Lees ook  Klein meisje voorkomt ontvoering, politie wil dat meer gezinnen op de hoogte zijn van haar truc

Bij een sportclub plaatste hij onlangs: “Effe m’n energie kwijtspelen”. Eind 2013 op Facebook: “Vanavond pakjesavond bij de royal rangers; heb er zin in.” Het gaat om de Royal Rangers Schinnen. Royal Rangers is een scoutingachtige organisatie verbonden aan de Pinksterbeweging. Schinnen (Limburgs: Sjènne) is een dorp in het zuiden van Limburg (Nederland).

Volgens een niet bevestigd bericht zou M. eerder betrokken zijn bij een ernstig zedenfeit. (zie onder) Die informatie is niet bevestigd. In Geleen wordt ook gesproken over een kinderlokker in een Tesla. Dat zou een andere man zijn.

Lees ook  Vrouw rijdt met auto in het water en overlijdt

Wat kan wijzen op een strafrechterlijk verleden van M. is dat hij bij zijn arrestatie onmiddelijk de bijstand vroeg van een specifieke advocate gespecialiseerd in strafrecht.

Inmiddels circuleert er een video van een (andere?) arrestatie van Donny M. In die video is volgens boevennieuws te horen dat de hulpofficier van justitie zegt dat hij is aangehouden voor onttrekking uit de ouderlijke macht. Ontheffing uit de ouderlijke macht betekent dat de ouder het gezag over het kind verliest. Dat zou impliceren dat Donny M. ook zelf vader zou zijn.

Video van (eerdere) arrestatie van Donny M. gaat rond op social media

Wanneer je scheten naar rotte eieren stinken, wordt het tijd om je serieus zorgen te maken…