in

Busje van ontvoerders in Gouda gevonden, politie bezorgd over lot ontvoerde man (56)

De verdachten uit Rotterdam, Dordrecht en Zwijndrecht die enkele dagen terug in Gouda zijn opgepakt voor een ontvoering, hadden mogelijk de verkeerde persoon op de korrel, zeggen politie en Openbaar Ministerie.

Het onderzoek naar de ontvoering van de 56-jarige Hoofddorper, die nog niet is gevonden, is in volle gang. Uit dat onderzoek zou tot nu toe niet gebleken zijn dat de ontvoerde man een crimineel is.

Zondagavond was nog een flink aantal agenten – ook van speciale eenheden – op de been in de Goudse Nijverheidsstraat. Daar werden onder meer garageboxen doorzocht. Een politiewoordvoerster bevestigde zondagavond dat het rode busje waarmee de man donderdag is ontvoerd in Gouda is gevonden. ,,Maar de ontvoerde hebben we niet aangetroffen en ik kan niet zeggen of we een vermoeden hebben van zijn verblijfplaats. We maken ons ernstig zorgen over het lot van deze man.”

Lees ook  Onbekende man slaat in op vrouw (51), vrouw zwaargewond

Maandag worden de zes verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris, die dan beslist of ze langer achter de tralies blijven. Het motief van de ontvoerders is nog niet duidelijk. Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de ontvoerde.

Arrestatieteam
Politie en OM zijn ook nog op zoek naar mensen die donderdag rond 18.00 uur de rode Mercedes Vito zagen waarmee de Hoofddorper is ontvoerd. Mogelijk hebben zij een signalement van betrokkenen. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Lees ook  Eis: celstraf en tbs voor 21-jarige man vanwege verkrachtingen in Zoetermeer

De mannen die donderdag in Gouda werden aangehouden komen uit Rotterdam, Dordrecht en Zwijndrecht. De aanhouding van het zestal in Gouda trok nogal wat aandacht. In de Vogelbuurt werd onder meer een arrestatieteam ingezet en er cirkelde een politiehelikopter boven de wijk.

Helden redden oudere mensen uit zinkende auto: ‘Moest heel hard huilen’

Vermiste Tino (55) uit Deventer dood gevonden