in

Buschauffeur (35) dodelijk ongeval wordt verhoord, tweede slachtoffer is 17-jarige Française

De 35-jarige buschauffeur die zondag betrokken was bij het dodelijk ongeval op de E19, zal in de loop van de namiddag worden verhoord. Het parket van Antwerpen zal morgen om zijn aanhouding vragen.

De feiten in België zijn gekwalificeerd als onopzettelijke doding, onopzettelijke slagen, drugs in het verkeer en het niet in de hand houden van zijn voertuig. Intussen is ook de identiteit van het tweede slachtoffer bekend. Het zou gaan om een Franse vrouw van 17 jaar.

Op zondagmiddag botste een Franse reisbus op de E19 ter hoogte van Schoten richting Nederland op een betonnen vangrail. Volgens getuigen en op basis van de camerabeelden van het Vlaams Verkeerscentrum week de bus geleidelijk aan af en waren er geen andere voertuigen betrokken. Na de klap kantelde de bus en belandde dwars over de snelweg.

Lees ook  4 trucs om snel van je koortslip af te komen

Op de bus zaten in totaal 30 buitenlandse reizigers tussen de 16 en 39 jaar. Bij het ongeval hebben twee mensen het leven gelaten. Het gaat om een Colombiaanse man van 29 jaar en een 17-jarige vrouw met de Franse nationaliteit. Er zijn op dit moment in totaal nog 13 mensen opgenomen in verschillende ziekenhuizen in de ruime regio. Vijf van hen verkeren nog steeds in levensgevaar, vijf hebben zware verwondingen. Drie anderen, waaronder de chauffeur, geraakten lichtgewond.

Lees ook  Twaalf dode katten gevonden op uitlaatveld in Leeuwarden

Positieve speekseltest
De 35-jarige busbestuurder met de Franse nationaliteit legde na het ongeval een positieve speekseltest af. Volgens het parket was de chauffeur in Frankrijk reeds gekend voor rijden onder invloed van drugs. Een verdere analyse van bloed en speeksel moet nu meer zekerheid verschaffen of hij onder invloed reed. Hij zal in de loop van deze namiddag nog verhoord worden door de federale wegpolitie.

Het parket Antwerpen is gisteren ter plaatse afgestapt en had een verkeersdeskundige aangesteld. Het dossier zal nu verder vervolledigd worden met de eerste resultaten van verschillende onderzoeken.

Verdachte inbreker herkend vanwege ‘dikke kont’

Twee personen opgepakt na overlijden van Tinne (35) tijdens detoxkuur