in

Bruid overlijdt tijdens huwelijksceremonie, zus trouwt in haar plaats

Een bruid is tijdens haar trouwceremonie in India overleden nadat ze een hartaanval kreeg. Na beraad van de beide betrokken families, werd besloten het zusje van het slachtoffer naar voren te schuiven als nieuwe huwelijkskandidaat.

Het was een ’moeilijk besluit’ om na het plotselinge overlijden van bruid Surabhi het huwelijksfeest alsnog door te laten gaan, zegt een oom.

Ze werd na de uit de hand gelopen ceremonie, toen ze plotseling neerviel door een fatale hartaanval, in een naastgelegen ruimte opgebaard.

Lees ook  Moeder hoort na dood van haar man dat kinderen niet van hem zijn: ‘Idiote film waarin we zijn beland’

Een dokter kon niets meer voor haar betekenen. Haar moeder is niet te troosten, zegt de familie. Toch ging het feest door.

„Het is moeilijk te geloven dat er in de andere kamer een lijk lag – en er in de volgende kamer een bruid werd voorbereid”, zegt haar broer tegen Indiase media.

Lees ook  Tandplak: Hier is de truc van een eenvoudige huisvrouw waardoor je nooit meer naar de tandarts hoeft

De families staken de koppen bij elkaar om te beslissen wat te doen. „Een van ons opperde dat mijn jongere zusje Nisha zou trouwen met de bruidegom.”

En zo geschiedde. Beide hindoe-families gingen akkoord. „We hebben nooit zoiets meegemaakt, met zulke gemixte emoties. Het verdriet over haar dood en de blijdschap om de bruiloft moeten nog bezinken”, aldus de oom.

Lichaamstaalexpert: ‘Als Lil’ Kleine zijn verloofde zoent, verstart ze’

Jaimie en Lil Kleine in videostatement: er was geen fysiek geweld