in

Britse man (41) schuldig bevonden aan moord op 6-jarige jongen in 1994, toen hij zelf 13 was

In een rechtbank in Londen is een man schuldig bevonden aan de moord op de 6-jarige jongen Rikki Neave 28 jaar geleden.

Het gaat om de 41-jarige James Watson, die zelf 13 was toen de jongen vermoord werd. Dat meldt de BBC. De strafmaat wordt later bepaald.

Rikki Neave verdween op 28 november 1994. De volgende dag werd zijn lichaam gevonden in bossen in de buurt van zijn woning in Peterborough. Hij was gewurgd en zijn naakte lichaam was in een stervorm gelegd door zijn moordenaar.

Lees ook  Vermist meisje is geheugen volledig kwijt

Watson is al de tweede persoon die terechtstond voor de moord. In 1996 moest de moeder van Rikki, Ruth Neave, terechtstaan, maar zij werd vrijgesproken door een jury. De 41-jarige man werd na een proces dat elf weken duurde schuldig bevonden door de jury.

Het onderzoek naar de moord werd in 2015 opnieuw geopend. Toen de kleren van het slachtoffer onderzocht werden, bleek er een dna-match te zijn met Watson.

De man beweerde dat hij Rikki had opgetild om hem te helpen over een hek te kijken, maar de politie vond archiefbeelden van de tv waaruit blijkt dat er op dat moment geen hek was.

Lees ook  Spectaculaire beelden: Russische tanks naderen Kiev maar vallen in hinderlaag

Watson zou het slachtoffer gewurgd hebben met een wurgband of een kraag om een „morbide fantasie” te vervullen die hij drie dagen daarvoor aan zijn moeder had verteld.

Rochelle Neave, de zus van het slachtoffer, noemde het vonnis een „overwinning”. Haar familie was altijd blijven pleiten voor gerechtigheid.

„Hij dacht dat hij er al jaren mee weg kwam en dacht dat we het achter ons zouden laten. Dat deden we niet.”

Het verhaal achter een tragische foto: Victor (79) ging brood halen, maar keerde niet meer terug

Kapperszaak beklad omdat knipbeurt duurder is voor vrouwen