in ,

Bredanaar (43) aangehouden voor inbraken in flat met ingestorte balkons in Oudenbosch

BREDA/OUDENBOSCH – Een 43-jarige man uit Breda is maandagmiddag aangehouden als verdachte van twee inbraken afgelopen weekend in Oudenbosch. Door ingestorte balkons stond het appartementencomplex aan het Luitenant Looymanshof leeg.

Het complex was ontruimd vanwege de balkons die vorige week instortten. Terwijl de bewoners niet thuis waren, werd er in de nacht van vrijdag op zaterdag op twee plaatsen ingebroken.

De inbrekers zagen ondanks de voortdurende beveiliging van de flat kans om naar binnen te komen in zeker twee appartementen. Waarschijnlijk is bij de inbraak een ladder gebruikt van de aannemer, die de herstelwerkzaamheden uitvoert. Bij één bewoner is fotoapparatuur weggehaald, in de andere woning ging het alarm af.

Lees ook  Jonge man neergestoken tijdens beroving op station

Camerabeelden
Een gedeelte van de buit is aangetroffen bij de aangehouden Bredanaar. De politie kwam de man op het spoor door camerabeelden die tijdens de inbraak zijn gemaakt.

Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar wordt hij door rechercheurs gehoord.

‘Laagste van het laagste’
Burgemeester Bernd Roks van de gemeente Halderberge had over de inbraak geen goed woord over: ,,Op zo’n laffe manier misbruik maken van toch al zo’n ellendige toestand is werkelijk het laagste van het laagste”, zei hij. Hij zei de inbraak hoog op te nemen en liet weten het beveiligingsbedrijf erop aan te spreken. ,,Want wat hier gebeurd is, is onacceptabel.”

Lees ook  ‘Spooktruck’ ramt 30 kilometer lang alles wat hij tegenkomt

Zaterdagmiddag rond half zes zijn de laatste van de achttien balkons gestut, waarna de bewoners weer naar huis konden gaan.

Bewezen: Je wordt slimmer als je vaker sushi eet

Kerk beschoten in Urk, mogelijk met luchtbuks