in

Bram heropent café in Apeldoorn en krijgt woedende reacties: ‘Echt bizar, waar gaat dit over?’

‘Hopelijk ga je failliet’, kreeg horecaondernemer Bram Lesterhuis via Facebook naar zijn hoofd geslingerd toen hij aankondigde Café de Zaak in Apeldoorn dit weekend weer te openen voor mensen met een vaccinatiebewijs of toegangstest.

Lesterhuis wil na anderhalf jaar stilzitten weer aan de slag, maar de felle reacties raken hem. En hij is niet de enige.

Dinsdag kondigde Lesterhuis via Facebook aan de deuren van zijn café tussen 20.00 en 04.00 uur open te gooien, nu de versoepelingen van de coronaregels dat vanaf dit weekeinde weer toelaten.

Er is wel een belangrijke voorwaarde om naar binnen te mogen: je moet een vaccinatiebewijs of toegangstest kunnen tonen. En dat roept boze reacties op.

,,Mensen roepen dat ik failliet moet gaan of dat ze nooit meer komen. Echt bizar. Het raakt mij gewoon hoe mensen kunnen reageren. Waar gaat dit over?” zegt Lesterhuis een dag voor de heropening.

Lees ook  Criminelen azen op telefoonnummers van klanten van prostituees om ze af te persen

,,Zij hebben het over een tweedeling in de samenleving, maar dat wordt juist bewerkstelligd door mensen die zo reageren. Ik vind het kwalijk en triest.”

Failliet
Voor Lesterhuis en zijn compagnon Gert Toonen was de keuze om open te gaan, ondanks alle verplichte toegangsmaatregelen, geen moeilijke.

,,Ook ik vind wat van deze indirecte vaccinatieplicht. Alleen: mensen moeten toch ook beseffen dat wij op een gegeven moment echt wat moeten.

Wij leven er met twee gezinnen en vier fulltimers van. We moeten geld verdienen, anders gaan we failliet.

Kun je je überhaupt inleven in hoe iemand ervoor staat die anderhalf jaar geen inkomen heeft gehad? Ik stond onder de douche en dacht: man, waar gaat het heen met onze maatschappij?”

Lees ook  Rachel Hazes in de wolken met nieuwe schoondochter: 'Knapste en de liefste'

”Kun je je überhaupt inleven in hoe iemand ervoor staat die 1,5 jaar geen inkomen heeft gehad?”
-Bram Lesterhuis, Horecaondernemer

Blij wakker
Ondanks de felle reacties richt Lesterhuis zich nu weer op de positieve dingen, namelijk de heropening van Café de Zaak en Café Toffer.

Die laatste wordt geopend voor mensen die geen vaccinatiebewijs of toegangstest kunnen of willen laten zien. In die zaak is bijvoorbeeld 1,5 meter afstand houden nog verplicht.

,,Morgen om 20.00 uur gaan we open en dan zien we wel wat er gaat gebeuren. Ik heb er veel zin in. Sinds een paar weken word ik weer blij wakker, omdat ik weer doe wat ik leuk vind.”

School in Goes dicht vanwege tientallen coronabesmettingen, één docent op ic

Video: bizarre actie supporter zorgt voor massale valpartij in Tour