in

Blote mensen in ‘glazen’ hotel trekken bekijks in Scheveningen: ‘Heel apart’

Scheveningen heeft er met het nieuwe Intell Hotel opeens een stuk naturisme bij. Toeristen die, al dan niet met hun kinderen, bij het sportstrand flaneren zien opeens achter de glazen gevel hotelgasten in hun kamer met jacuzzi naakt recreëren.

,,Onze gasten moeten het zelf weten”, zegt Sander de With van Inntel Marina Beach. ,,Op onze kamers hangen prachtige vitrages en gordijnen.

Die kunnen onze gasten dichtdoen of openlaten. Het is aan hen zelf. Ik heb inderdaad wel gehoord van toeristen die voor het raam slapen. Ze komen voor het uitzicht. Ze willen die beleving.”

Het viersterrenhotel, in de populaire badplaats, is sinds maart open. In veel kamers staan pal voor de glazen gevel een king size-bed en een eigen jacuzzi. Een groot deel van de kamers heeft bovendien een sauna.

Lees ook  Politie bevrijdt man uit auto in sloot

Panorama
Genietend van het panorama op zee, vinden veel mensen het niet nodig hun gordijnen te sluiten. Ze lopen naakt rond in hun eigen kamer.

Die wellnessbeleving zonder kleren aan is dan wel onder het oog van andere toeristen op straat en het strand. ,,Heel apart dit”, zegt een Duitse. ,,Maar ik vind het niet erg. Het is oke.”

Wie na een koude dompeldouche opgefrist rondloopt, krijgt het zicht op zee cadeau. Maar elke privacy gaat compleet verloren.

‘Exclusiviteit’
,,Weinig mensen hebben thuis zó’n mooi uitzicht én een bubbelbad. We bieden een stukje beleving. Er lopen inderdaad veel mensen voor het hotel. Als ze naar boven kijken, tja..”

Lees ook  Gevonden foetus in Zeist zat in tupperware-bakje, vondst roept vragen op: handelden ouders in paniek?

”Is dit wat de gemeente Den Haag wil uitstralen?”
– Roos Padmos

Roos Padmos, die vecht tegen overlast en opkomt voor de belangen van Scheveningen, is verbaasd.

,,Is dit wat de gemeente Den Haag wil uitstralen? Gasten van dit hotel hebben een keuze, maar de toeristen die buiten lopen kunnen niet kiezen of ze dit bloot willen zien of niet.”

De spa-kamers van Inntel hebben ondertussen elders al een reputatie. Op de s*kssite genotplekjes.nl wordt een vergelijkbaar hotel in Utrecht aangeprezen voor een spannende nacht met het bubbelbad en de sauna op de eigen kamer.

Vacature: frietliefhebbers met liefde voor gefrituurde gerechten gezocht

Wat veel zon met je doet: ‘Mannen worden sneller verliefd’