in

Bloedhond van politie vindt ontvoerd 6-jarig meisje door haar geur te volgen

K9’s, de naam die wordt gegeven aan politiehonden, zijn van onschatbare waarde voor elk politiekorps. Omdat honden een ongelooflijk reukzintuig hebben, kunnen ze veel dingen doen die menselijke agenten niet kunnen, zoals een persoon vinden door zijn geur op te sporen.

Die vaardigheid speelt een cruciale rol als het gaat om het vinden van vermiste personen. Tijd is van essentieel belang, vooral wanneer de vermiste persoon een jong kind is.

Onlangs speurde een heldhaftige hond een vermist meisje op in DeKalb County, Tennessee.

Kinzleigh Reeder (6) wordt vermist sinds 26 mei, toen ze zou zijn ontvoerd door haar vader, Nicholas Reeder. Dat meldt althans het Rutherford County Sheriff’s Office. Ze zou in gevaar verkeren.

Onlangs vermoedden de plaatselijke agenten dat het meisje en haar vader aan het kamperen waren in de Pea Ridge gemeenschap. Dus namen ze een agent in dienst die perfect geschikt was voor de job: Fred, een K9 bloedhond.

Zoals alle bloedhonden heeft Fred een opmerkelijk reukvermogen, en helpt hij het Rutherford County Sheriff’s Office bij het opsporen van mensen.

Lees ook  Spanje krijgt vierdaagse werkweek - Moet Belgie volgen?

De één jaar oude hond is hard aan het werk sinds hij vorig jaar bij de politie kwam. In maart deed hij zijn eerste vondst , door een 13-jarige jongen op te sporen.

“Fred deed het heel goed,” zei K9 Deputy Richard Tidwell, Freds baasje. “Hij bleef op het juiste spoor. Hij wist wat zijn taak was.”

Voor deze zaak, konden agenten een kledingstuk van Nicholas Reeder bemachtigen. Fred kreeg de geur te pakken, en was in staat om het spoor te volgen vanaf het huis van de man.

“Ze gingen naar het huis en lieten Fred los die een voetpad volgde van het huis naar een brandstapel, een vrachtwagen en een bijgebouw,” schreef het kantoor van de sheriff op Facebook.

“Hij snuffelde aan de deur en de deurknop en ging toen zitten om aan te geven dat hij de vader had gevonden.”

Lees ook  Vacature: frietliefhebbers met liefde voor gefrituurde gerechten gezocht

Toen detectives van de politie op de locatie aankwamen, ontdekten ze dat de deur van binnenuit op slot zat en verstevigd was. Ze drongen binnen en ontdekten zowel de verdachte als het vermiste meisje.

“We gingen het gebouw binnen en ontdekten de verdachte en het kind achter in de schuur achter dekens die aan een geïmproviseerde waslijn hingen,” zei brigadier James Holloway.

Nicholas Reeder werd in hechtenis genomen en beschuldigd van kindermishandeling of verwaarlozing van zijn dochter, schreef het kantoor van de Sheriff.

Kinzleigh werd overgedragen aan deputies van DeKalbCounty maar niet voordat hij de heldhaftige hond bedankte die haar had gevonden.

“Hij likte haar gezicht en ze gaf hem een dikke knuffel,” herinnerde plaatsvervanger Tidwell zich.

“Ik prees hem en hield van hem,” voegde Tidwell eraan toe. “Ik haalde de kippenbeloning uit mijn zak. Hij at de kip op en wilde andere mensen ontmoeten, alsof hij wilde zeggen: ‘Kijk eens wat ik gedaan heb.’”

’Rugbyspeelster Renée was mogelijk nog in leven toen ze in brand werd gestoken’

MMA-vechter Melvin Manhoef rijdt inbrekers klem en slaat autoraam kapot