in

Bibian Mentel spreekt zich voor het eerst uit na het dramatisch nieuws: ‘Ik zal nooit vaarwel zeggen’

Olympisch snowboardkampioene Bibian Mentel geniet van de momenten die ze nog heeft, zegt ze in de talkshow Humberto op RTL4.

Het gaat momenteel iets beter met de tweevoudig Paralympisch Sporter van Nederland. “Verzamel herinneringen, geen geld of bezittingen”, gaf ze de kijkers mee.

Afgelopen vrijdag werd bekend dat ze uitzaaiingen in de hersenen heeft en dat genezing volgens haar artsen niet meer mogelijk is.

Mentel en haar man Edwin Spee kregen zo’n 2 weken geleden het slechte nieuws te horen. De snowboardster heeft al ruim 20 jaar te maken met kanker die steeds weer terugkeert.

Lees ook  Dronken bestuurder Ossendrecht rijdt kinderen ziekenhuis in

‘Het ging echt slecht met haar’
“Twee weken geleden ging het echt slecht met haar”, zei Spee in de talkshow van Humberto Tan. “Ik ben bij haar gaan liggen en ze werd gelukkig weer rustig. Sinds die dag is het weer beter gegaan. Het is prachtig dat die tijd ons nog gegund is.”

Lees ook  Jessica (23) bevalt van baby Herman in tandartspraktijk in Velp: ’Ik wist niet eens dat ik zwanger was’

Medicijnen slaan aan
Sindsdien zijn de medicijnen die de pijn moet onderdrukken aangeslagen, zei Mentels echtgenoot. “Het gaat, het is redelijk onder controle met de medicijnen”, vertelde Mentel zelf via een videoverbinding.

“Zoals ik me nu voel, durf ik het nog even aan. Ik zal nooit vaarwel zeggen, dus ik zeg ook nu ‘Tot ziens’. Laten we daarop hopen.”

Gavin (28) komt om na botsing op tractor: “We gaan hem allemaal zo hard missen”

Is het vaccin tegen corona veilig? Hoe werkt het? En welke bijwerkingen kun je krijgen?